FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קוביות טופו מוקפץ בתיבול פיקנטי

מתכון לטופו פריך וחריף, מנה זריזה לארוחת צהרים או ערב ליחיד. ההכנה קלה והתוצאה מעולה! אפשר להכפיל כמויות בהתאם למספר הסועדים.

מתכון לקוביות טופו

זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 20 דק' | סה"כ: 30 דק'

מצרכים:

לטופו:

  • 225 גרם טופו מוצק, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף שמן זית לטיגון

לרוטב:

  • 1 כף סירופ מייפל
  • 1/2 כף רוטב סרירצ'ה
  • 1/2 כף מים
  • 1/2 כף רוטב סויה
  • 1/2 כף חומץ אורז
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

לקישוט:

  • שומשום לבן ושחור

הוראות הכנה:

להכנת הטופו:

  1. מניחים בקערה את קוביות הטופו ומצפים היטב בקורנפלור.
  2. מחממים שמן זית במחבת על אש גבוהה, מוסיפים את הטופו ומטגנים כ-10 דקות עד שהטופו זהוב ופריך.

להכנת הרוטב:

  1. בקערה קטנה, מערבבים סירופ המייפל, ממרח צ'ילי, מים, רוטב סויה וחומץ אורז. מניחים בצד.
  2. מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית גבוהה ומוסיפים שום, בצל ובצל ירוק (משאירים מעט בצל ירוק לקישוט).
  3. מבשלים במשך 5 דקות.
  4. מנמיכים לחום נמוך, מוסיפים את תערובת סירופ המייפל ומערבבים היטב.
  5. שופכים במהירות את הטופו ומערבבים עד שהטופו מצופה מכל הצדדים.
  6. מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים עם שומשום ובצל ירוק ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכונים להכנה עם טופו:

עוד המלצות לעיקריות צמחוניות

דילוג לתוכן