מתכון לטופו פריך וחריף, מנה זריזה לארוחת צהרים או ערב ליחיד. ההכנה קלה והתוצאה מעולה! אפשר להכפיל כמויות בהתאם למספר הסועדים.
מתכון לקוביות טופו
זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 20 דק' | סה"כ: 30 דק'
מצרכים:
לטופו:
- 225 גרם טופו מוצק, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1 כף קורנפלור
- 1 כף שמן זית לטיגון
לרוטב:
- 1 כף סירופ מייפל
- 1/2 כף רוטב סרירצ'ה
- 1/2 כף מים
- 1/2 כף רוטב סויה
- 1/2 כף חומץ אורז
- 1 כף שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
לקישוט:
- שומשום לבן ושחור
הוראות הכנה:
להכנת הטופו:
- מניחים בקערה את קוביות הטופו ומצפים היטב בקורנפלור.
- מחממים שמן זית במחבת על אש גבוהה, מוסיפים את הטופו ומטגנים כ-10 דקות עד שהטופו זהוב ופריך.
להכנת הרוטב:
- בקערה קטנה, מערבבים סירופ המייפל, ממרח צ'ילי, מים, רוטב סויה וחומץ אורז. מניחים בצד.
- מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית גבוהה ומוסיפים שום, בצל ובצל ירוק (משאירים מעט בצל ירוק לקישוט).
- מבשלים במשך 5 דקות.
- מנמיכים לחום נמוך, מוסיפים את תערובת סירופ המייפל ומערבבים היטב.
- שופכים במהירות את הטופו ומערבבים עד שהטופו מצופה מכל הצדדים.
- מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים עם שומשום ובצל ירוק ומגישים.
בתאבון!
עוד מתכונים להכנה עם טופו: