FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

קבלו מתכונים ואוספים חדשים ישירות למייל

לחמניות המבורגר טבעוניות, גדולות ומפנקות

נמצא המתכון המושלם ללחמניות המבורגר טבעוניות, עגולות ותפוחות, כמו שכולם אוהבים אותן! המתכון אמנם דורש סבלנות אבל בכמה שלבים פשוטים תקבלו לחמניות רכות ואווריריות שמתאימה לכל ארוחה.

מתכון ללחמניות המבורגר טבעוניות

זמן הכנה: 40 דק' | זמן התפחה: שעה וחצי | סה"כ: שעתיים ו-10 דק'

מצרכים:

(8 לחמניות)

  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כוס מים חמימים
  • 1/2 כוס חלב שקדים
  • 2 כפות שמן קוקוס מומס או נוזלי
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף זרעי פשתן טחונים + 2 כפות מים חמימים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה:

  1. מערבבים בקערית זרעי פשתן עם 2 כפות מים ומניחים בצד (התערובת משמשת כתחליף לביצים).
  2. מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה שמרים עם 1/2 כוס מים, מערבבים ומניחים בצד כמה דקות.
  3. בקערה נפרדת מערבבים חלב שקדים, שמן קוקוס, סוכר ומלח.
  4. מערבבים מחדש את זרעי הפשתן עם המים ומוסיפים אותם לקערת חלב השקדים.
  5. מערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. שופכים את התערובת לתוך קערת המיקסר עם השמרים ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות בינונית כעשר דקות, עד שמתקבל בצק חלק, גמיש ומעט דביק.
  8. מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח ולהכפיל את הנפח, כשעה.
  9. לאחר שהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים ויוצרים 8 לחמניות עגולות. משתדלים לעבוד עם הבצק כמה שפחות.
  10. מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים שוב כ-30-40 דקות, או עד שהלחמניות מקבלות גודל של לחמנית המבורגר.
  11. בשלב הזה מחממים תנור ל – 190 מעלות.
  12. לאחר ההתפחה מברישים מעט שמן קוקוס על הלחמניות ואופים 15-18 דקות, או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב.
  13. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.
    בתאבון!

>> קליק למתכון מנצח לחלות בלי ביצים בזיגוג מושלם!

כדאי לשלב עם:

עוד מתכונים טבעוניים

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *