כך תכינו שווארמה טבעונית בקלות

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

הסייטן משמש כתחליף לבשר, בעיקר בגלל הדמיון ביניהם והמרקם העסיסי המזכיר בשר. לאוהבי השווארמה הכנו מתכון לשווארמה סייטן טבעונית מעולה, מתאימה להגשה בפיתה, לאפה או כל דבר שרק תרצו.

לפני שמתחילים – מה זה סייטן

את הסייטן מכינים מחלבון הגלוטן שנמצא בחיטה והוא מתאים לבישול מגוון מנות כגון שניצל, המברוגר וכמובן שווארמה סייטן. הסייטן מהווה תחליף בשר לכל הצמחוניים והטבעוניים – לא רק שמרקמו עסיסי והוא מסוגל לספוג טעמים שונים, בנוסף מכיל הסייטן סידן החיוני לבניית עצמות ושרירי הגוף. הוא גם מכיל כמות חלבון גבוהה שיכולה לספק את הערכים התזונתיים שמצויים בבשר.

אז איך מכינים שווארמה סייטן?

מצרכים

  • 250 גרם סייטן, חתוך
  • ½ כף שמן זית
  • 1 כפית פפריקה
  • ½ כפית אבקת שום
  • 1 כפית רוטב סויה

להגשה

  • מלח פלפל לפי טעם
  • 1 פיתה חצויה
  • 1 עגבנייה פרוסה
  • ¼ מלפפון פרוס
  • 2 עלי חסה חתוכים
  • 2 עלי כרוב סגול חתוכים
  • ¼ בצל חתוך לעיגולים

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת בינונית ומוסיפים את הסייטן.
  2. מתבלים בפפריקה, אבקת שום, סויה, מלח, פלפל ומבשלים למשך 5 דקות על אש בינונית, עד שהסייטן משחים מעט.
  3. כעת מכניסים את הסייטן לפיתה עם עגבנייה, מלפפון, חסה, כרוב סגול ובצל ומגישים עם הרוטב המועדף.

טיפ לשדרוג השווארמה שלכם אם אתם בעניין של להוסיף טעם חמצמץ לשווארמה שלכם, תוכלו לשדרג את המנה שלכם ברוטב צזיקי טבעוני שיגרום לכם ללקק את האצבעות.



איך מכינים צזיקי טבעוני?

  • 1 כוס יוגורט סויה לא ממותק
  • ½ מלפפון מגורד
  • 2 שינים שום כתושות
  • מלח פלפל לפי טעם

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה קטנה את יוגורט הסויה עם שום ומלפפון – את המלפפון סוחטים היטב לפני, על מנת לנקז אותו מנוזלים.
  2. מתבלים את היוגורט במפלח ופלפל לפי הטעם ומניחים בצד.
  3. את הרוטב מזלפים מעל השווארמה ובתוך כל אזורי הפיתה, ככה תיהנו משווארמה סייטן מעולה ברוטב צזיקי חמצמץ וטעים במיוחד.

עוד מתכונים טבעוניים:

עיקרית: מתכון למיני המבורגר טבעוני

קינוח: מתכון למלבי קוקוס פרווה

תוספת: צ’יפס בטטה מושלם

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *