FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

מתכון לחלות בלי ביצים (זיגוג קורנפלור)

על ידי ליאת קאדר  ,

מתכון מעולה לחלות ממש כמו במאפייה - הבצק יוצא אוורירי, קל וטעים! בלי ביצים! כמו עוגה.. בלילת הקורנפלור נותנת לחלות ברק מהמם מבלי להשתמש בביצים כלל. נסו ולא תתחרטו.

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
  • 1 שעה

    35 דקות

    1 שעה 35 דקות

  • 2 חלות

מצרכים למתכון

ללחמניות או חלות

1/2 ק"ג קמח מנופה

4 כפות גדושות סוכר

1 כף שטוחה מלח

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס שמן (כוס מדידה)

מים לפי הצורך כ-1 ורבע כוסות, תלוי בקמח

לזיגוג קורנפלור

כוס זכוכית

1 כפית קורנפלור

1 כף מים

1/4 כפית מלח

1/2 כוס מים רותחים

כפית דבש

1/5 כפית נס קפה

הוראות הכנה

את כל מצרכי החלות לעבד היטב במיקסר, להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת בצק חלק ודביק מעט.

לכסות את הקערת הבצק ולהתפיח טוב - עד להכפלת נפח הבצק. התפחה של שעה וחצי עד שעתיים.

ללוש חזק ולהוציא את האוויר מבצק החלות, להניח ל-10 דקות מנוחה.

לקמח מעט משטח עבודה ולחלק לכדורים. לעצב ללחמניות בצורות שרוצים ולהניח על נייר אפייה שמונח על מגש. אם הבצק דביק ניתן לעבוד עם ידיים משומנות.

להתפיח היטב את הבצק עד להכפלת הנפח בערך 45 דקות.

להכין בלילת קורנפלור: לערבב קורנפלור וכף מים, להוסיף מלח ומים רותחים ולמיקרוגל ל-20 שניות. לקרר את הבלילה ולהוסיך דבש ונס קפה.

לאחר שהחלות תפחו למרוח על כל חלה בלילת קורנפלור עם מברשת סיליקון. לפזק שומשום או פרג.

לחמפ תנור ל-180 מעלות ולהכניס את החלות לאפייה. להניח מגש קטן של מים בפתח התנור בעשר הדקות הראשונות של האפייה, ליצירת לחות ואדים.

לאחר 12 דקות להוציא את החלות, למרוח בלילת קורנפלור ולהחזיר לאפייה. לאחר 7 דקות שוב להוציא את החלות למריחת קורנפלור ולהחזיר לאפייה עד להשחמה.

6 דירוגים וחוות דעת

ל

אפשר לוותר על הדבש ? לשים סיחאן במקום????

ליאת

המתכון מעולה! מכינה ונהנית כל שישי

היי אושרת, מומלץ להמיר רק חצי מכמות הקמח לקמח מלא.

אושרת

אפשר להכין עם קמח מלא ?

מזל

הכנתי מלא פעמים חלות וזה המתכון המנצח

יעל אילנה

מעולה כל הכבוד

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן