זה כל-כך טעים שאין מצב שלא תתמכרו למתכון המושלם הזה ללחמניות באן מאודות! בחרו באחד מ-2 המילויים המעולים, הכינו את כלי האידוי שלכם ופשוט תיהנו.
תוכן עניינים
מתכון ללחמניות באן
זמן עבודה: 20 דקות | 15-20 לחמניות באן
רשימת ציוד להכנת הלחמניות
- קערה גדולה
- מרית סיליקון
- מגבת מטבח לחה
- משקל מטבח (לא חובה אבל עוזר מאוד)
- נייר אפייה חתוך לריבועים – כ-15 ריבועים
- סיר אידוי מבמבוק
- סיר רגיל בקוטר זהה לסיר האידוי שלכם
מצרכים:
- 2/3 כוס מים חמימים
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף שמן
- 1 כוס קמח לבן
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
איך מכינים?
שלב 1 – הכנת הבצק ללחמניות:
- בקערה קטנה מערבבים מים, שמרים וסוכר ומניחים בצד למשך 4-6 דקות כדי לתת לשמרים לתסוס.
- כשהשמרים תוססים מוסיפים פנימה שמן, מערבבים ומניחים בצד.
- בינתיים מנפים לקערה קמח, מלח וסודה לשתייה.
- מוסיפים את תערובת השמרים והשמן לקערת הקמח ומערבבים בעזרת מרית סיליקון, אם הבצק נראה דביק מכדי לעבוד – מוסיפים כף אחת של קמח, אם עדיין דביק עבורכם ניתן להוסיף עוד כף קמח אחת.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים בידיים עד לקבלת מרקם חלק.
- מכסים את הבצק במגבת מטבח לחה ומניחים להתפחה של 1.5-2 שעות. בזמן הזה על הבצק להכפיל את נפחו.
שלב 2 – עיצוב הלחמניות:
- לאחר התפחה מרימים את הבצק ומטיחים על משטח העבודה כדי לשטח אותו.
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים במשקל 50 גר' לכל כדור.
מסדרים על משטח העבודה את ריבועי נייר האפייה עם רווחים גדולים כי הלחמניות תופחות.
להכנת לחמניות עגולות: מגלגלים בין 2 הידיים כדי ליצור כדור יפה וחלק ומניחים במרכז ריבוע של נייר אפייה.
להכנה לחמניות שטוחות: מגלגלים בין 2 הידיים ליצירת כדור יפה ועגול ולאחר מכן משטחים על גבי ריבוע נייר אפייה מקומח קלות, מומלץ לשטח בעזרת כף היד ע"י לחיצת כדור הבצק מטה למשטח העבודה. - מכסים במגבת מטבח לחה (או יותר ממגבת אחת אם יש צורך) ומתפיחים 40 דקות נוספות.
שלב 3 – אידוי הבאן:
- 5 דקות לקראת סיום ההתפחה של הלחמניות מרתיחים מים בסיר שקוטרו זהה לקוטר כלי האידוי שלכם.
- מניחים את כלי האידוי מעל לסיר המים ובתוכו את הלחמניות עם ריבוע נייר האפייה, שומרים על רווחים בין לחמנייה ללחמנייה.
- מאדים את הלחמניות בכלי הבמבוק במשך 15 דקות.
- מסירים את כלי הבמבוק מהסיר ומניחים על משטח העבודה, פותחים מכסה ומניחים ללחמניות להתקרר.
- אם הכנתם לחמניות עגולות: חותכים את הלחמניות באמצע לקראת המילוי.
אם הכנתם לחמניות שטוחות: אין צורך לחתוך אותן פשוט ממלאים ומקפלים.
איך מאחסנים לחמניות באן מוכנות?
הלחמניות רכות ומושלמות לשימוש מיידי אבל אם תרצו לאחסן אותן:
הכי כדאי להקפיא בקופסה אטומה ולהפשיר כשמתחשק.
אפשר לשמור עד 2 ימים כשהלחמניות בתוך שקית נייר סגורה היטב.
במה ממלאים לחמניות באן?
ניתן למלא בכל מה שאוהבים! הנה כמה רעיונות מעניינים:
עיקריות למילוי:
סלטים לריענון הבאן:
ממרחים נהדרים:
לחמניות באן במילוי בשר בקר
![](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2020/12/Beef-ban-939x626.jpg)
המתכון הבא לבשר מפורק משתלב בצורה מ-ד-ה-י-מ-ה בתוך לחמניית הבאן והוא לא צריך כלום לידו! אבל אפשר בהחלט להוסיף חסה פריכה ומריחת מיונז.
מצרכים:
- קילו אסאדו בלי עצם (חתוך לקוביות גדולות)
- בצל גדול – טבעות
- 1/2 כוס רוטב ברביקיו
- 3 כפות רוטב סויה
- כף סילאן
- 1/2 כוס יין לבן
אופן ההכנה:
- משתמשים במחבת גדולה, כבדה ורחבה שיש לה מכסה מתאים ובה מטגנים את קוביות הבשר לצריבה מכל הצדדים.
- מוציאים את קוביות הבשר ומוסיפים לאותה המחבת בצל פרוס, ברביקיו, סויה, סילאן ויין ומבשלים כ-2 דקות.
מחזירים את קוביות הבשר למחבת, מוסיפים רק עד לכיסוי הבשר וטיפונת מעל, מביאים לרתיחה. - כשרותח מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים במכסה ומבשלים במשך 2.5 שעות עד שהבשר ממש רך ומתפרק על המזלג, אם לא, ממשיכים בבישול של הבשר.
- כשהבשר מוכן מפרקים אותו לחוטים ואיתו ממלאים את הבאן.
באן במילוי פטריות מוקפצות בסויה
![](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2020/12/Ban-rolls-with-mushrooms-939x626.jpg)
הפטריות המוקפצות נהדרות להגשה גם לצד ארוחה אסייתית אבל כשממלאים איתן את לחמניות הבאן מתקבלת ארוחה מנצחת.
מצרכים:
- 200 גרם פטריות שמפיניון או שיטאקי
- כפית ג'ינג'ר
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף חומץ אורז
- 2 כפות סוכר חום
- 1/4 כוס מים
- כפית עמילן תירס + כפית
- מים – מעורבבים יחדיו
- כף שמן
- שומשום ובצל ירוק לקישוט
אופן ההכנה:
- פורסים את הפטריות או קוצצים דק, לבחירתכם.
מערבבים בקערה קטנה את רוטב הסויה, חומץ האורז, הסוכר והמים. - מוסיפים את תערובת עמילן התירס עם המים לקערה ומערבבים היטב.
- במחבת מחממים כף שמן ואז מוסיפים את הפטריות.
מטגנים את הפטריות על אש בינונית, ע שהן מתחילות להשחים. - מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה.
מוזגים את הרוטב על הפטריות ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת מבעבעת ומתעבה והפטריות שחומות. - מפזרים שומשום ובצל ירוק וממלאים את הבאן.