FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

מתכון: לחמניות באן מאודות + מילויים (בשרי וצמחוני)

זה כל-כך טעים שאין מצב שלא תתמכרו למתכון המושלם הזה ללחמניות באן מאודות! בחרו באחד מ-2 המילויים המעולים, הכינו את כלי האידוי שלכם ופשוט תיהנו.

תוכן עניינים

מתכון ללחמניות באן

זמן עבודה: 20 דקות | 15-20 לחמניות באן

רשימת ציוד להכנת הלחמניות

  • קערה גדולה
  • מרית סיליקון
  • מגבת מטבח לחה
  • משקל מטבח (לא חובה אבל עוזר מאוד)
  • נייר אפייה חתוך לריבועים – כ-15 ריבועים
  • סיר אידוי מבמבוק
  • סיר רגיל בקוטר זהה לסיר האידוי שלכם

מצרכים:

  • 2/3 כוס מים חמימים
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף שמן
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

איך מכינים?

שלב 1 – הכנת הבצק ללחמניות:

  1. בקערה קטנה מערבבים מים, שמרים וסוכר ומניחים בצד למשך 4-6 דקות כדי לתת לשמרים לתסוס.
  2. כשהשמרים תוססים מוסיפים פנימה שמן, מערבבים ומניחים בצד.
  3. בינתיים מנפים לקערה קמח, מלח וסודה לשתייה.
  4. מוסיפים את תערובת השמרים והשמן לקערת הקמח ומערבבים בעזרת מרית סיליקון, אם הבצק נראה דביק מכדי לעבוד – מוסיפים כף אחת של קמח, אם עדיין דביק עבורכם ניתן להוסיף עוד כף קמח אחת.
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים בידיים עד לקבלת מרקם חלק.
  6. מכסים את הבצק במגבת מטבח לחה ומניחים להתפחה של 1.5-2 שעות. בזמן הזה על הבצק להכפיל את נפחו.

שלב 2 – עיצוב הלחמניות:

  1. לאחר התפחה מרימים את הבצק ומטיחים על משטח העבודה כדי לשטח אותו.
  2. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים במשקל 50 גר' לכל כדור.
    מסדרים על משטח העבודה את ריבועי נייר האפייה עם רווחים גדולים כי הלחמניות תופחות.
    להכנת לחמניות עגולות: מגלגלים בין 2 הידיים כדי ליצור כדור יפה וחלק ומניחים במרכז ריבוע של נייר אפייה.
    להכנה לחמניות שטוחות: מגלגלים בין 2 הידיים ליצירת כדור יפה ועגול ולאחר מכן משטחים על גבי ריבוע נייר אפייה מקומח קלות, מומלץ לשטח בעזרת כף היד ע"י לחיצת כדור הבצק מטה למשטח העבודה.
  3. מכסים במגבת מטבח לחה (או יותר ממגבת אחת אם יש צורך) ומתפיחים 40 דקות נוספות.

שלב 3 – אידוי הבאן:

  1. 5 דקות לקראת סיום ההתפחה של הלחמניות מרתיחים מים בסיר שקוטרו זהה לקוטר כלי האידוי שלכם.
  2. מניחים את כלי האידוי מעל לסיר המים ובתוכו את הלחמניות עם ריבוע נייר האפייה, שומרים על רווחים בין לחמנייה ללחמנייה.
  3. מאדים את הלחמניות בכלי הבמבוק במשך 15 דקות.
  4. מסירים את כלי הבמבוק מהסיר ומניחים על משטח העבודה, פותחים מכסה ומניחים ללחמניות להתקרר.
  5. אם הכנתם לחמניות עגולות: חותכים את הלחמניות באמצע לקראת המילוי.
    אם הכנתם לחמניות שטוחות: אין צורך לחתוך אותן פשוט ממלאים ומקפלים.

איך מאחסנים לחמניות באן מוכנות?

הלחמניות רכות ומושלמות לשימוש מיידי אבל אם תרצו לאחסן אותן:
הכי כדאי להקפיא בקופסה אטומה ולהפשיר כשמתחשק.
אפשר לשמור עד 2 ימים כשהלחמניות בתוך שקית נייר סגורה היטב.

במה ממלאים לחמניות באן?

ניתן למלא בכל מה שאוהבים! הנה כמה רעיונות מעניינים:

עיקריות למילוי:

סלטים לריענון הבאן:

ממרחים נהדרים:

לחמניות באן במילוי בשר בקר

המתכון הבא לבשר מפורק משתלב בצורה מ-ד-ה-י-מ-ה בתוך לחמניית הבאן והוא לא צריך כלום לידו! אבל אפשר בהחלט להוסיף חסה פריכה ומריחת מיונז.

מצרכים:

  • קילו אסאדו בלי עצם (חתוך לקוביות גדולות)
  • בצל גדול – טבעות
  • 1/2 כוס רוטב ברביקיו
  • 3 כפות רוטב סויה
  • כף סילאן
  • 1/2 כוס יין לבן

אופן ההכנה:

  1. משתמשים במחבת גדולה, כבדה ורחבה שיש לה מכסה מתאים ובה מטגנים את קוביות הבשר לצריבה מכל הצדדים.
  2. מוציאים את קוביות הבשר ומוסיפים לאותה המחבת בצל פרוס, ברביקיו, סויה, סילאן ויין ומבשלים כ-2 דקות.
    מחזירים את קוביות הבשר למחבת, מוסיפים רק עד לכיסוי הבשר וטיפונת מעל, מביאים לרתיחה.
  3. כשרותח מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים במכסה ומבשלים במשך 2.5 שעות עד שהבשר ממש רך ומתפרק על המזלג, אם לא, ממשיכים בבישול של הבשר.
  4. כשהבשר מוכן מפרקים אותו לחוטים ואיתו ממלאים את הבאן.

באן במילוי פטריות מוקפצות בסויה

הפטריות המוקפצות נהדרות להגשה גם לצד ארוחה אסייתית אבל כשממלאים איתן את לחמניות הבאן מתקבלת ארוחה מנצחת. 

מצרכים:

  • 200 גרם פטריות שמפיניון או שיטאקי
  • כפית ג'ינג'ר
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף חומץ אורז
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/4 כוס מים
  • כפית עמילן תירס + כפית
  • מים – מעורבבים יחדיו
  • כף שמן
  • שומשום ובצל ירוק לקישוט

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הפטריות או קוצצים דק, לבחירתכם.
    מערבבים בקערה קטנה את רוטב הסויה, חומץ האורז, הסוכר והמים.
  2. מוסיפים את תערובת עמילן התירס עם המים לקערה ומערבבים היטב.
  3. במחבת מחממים כף שמן ואז מוסיפים את הפטריות.
    מטגנים את הפטריות על אש בינונית, ע שהן מתחילות להשחים.
  4. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה.
    מוזגים את הרוטב על הפטריות ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת מבעבעת ומתעבה והפטריות שחומות.
  5. מפזרים שומשום ובצל ירוק וממלאים את הבאן.

עוד מדריכים מהמטבח האסייתי

אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *