FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: חזה עוף בציפוי קריספי

מתכון לחזה עוף בציפוי פריך. מתכון קלאסי שתמיד מצליח וקוצר מחמאות, בוודאי כשמדובר בילדים אבל גם עבורנו המבוגרים. מרקם העוף עסיסי, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים. במקום לקנות אפשר להכין בבית, קל ובוודאי בריא יותר.

זמן הכנה: 30 דקות | זמן טיגון: 10 דקות | 10 יחידות עוף

מצרכים:

  • 1 קילו פילה חזה עוף גדול
  • 2 כפות מים
  • ¼ 1 כוסות (300 גרם) קמח לבן
  • ¼ כוס (60 גרם) קורנפלור
  • 1 כפית תבלין תיבול איטלקי או פילדלפיה או כל תבלין שאתם אוהבים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף אבקת שום
  • 1 כף פפריקה מתוקה או חריפה, לפי הטעם
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 500 מ"ל שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  1. חותכים את חזה העוף ל -10 חתיכות.
  2. טורפים בקערה ביצה עם מים.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, קורנפלור, תיבול איטלקי, מלח, אבקת שום, פפריקה ופלפל שחור.
  4. מחממים שמן במחבת על אש בינונית, בגובה של כ 3-4 ס”מ עד שהוא חם. השמן מוכן כאשר מפזרים מעט קמח במחבת ונוצר בעבוע עדין סביבו.
  5. טובלים חתיכת עוף בקערת הקמח ומצפים היטב. טובלים בביצה מכל הצדדים ואז חוזרים וטובלים בקמח ודוחסים מעט את הקמח על העוף.
  6. מכניסים את העוף לשמן ומטגנים כ- 8 דקות, עד שהעוף מזהיב.
  7. מוציאים ומניחים במסננת, לנזילת השמן העודף. מגישים לצד כל רוטב שאתם אוהבים.
    בתאבון!
דילוג לתוכן