FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט טופו אסייתי עם אטריות אורז

רוצים לגוון את הסלט הרגיל? מתכון לסלט אסייתי מעניין עם אטריות אורז, ירקות פריכים, רוטב ג'ינג'ר, סויה וטופו פריך.

מתכון לסלט אסייתי

זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 15 דק' | סה"כ: 25 דק'

מצרכים:

  • 150 גרם אטריות אורז דקות
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 קישוא
  • 3 גזרים
  • 1 פלפל אדום
  • 6 יחידות כרוב ניצנים

לרוטב:

  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפיות דבש או סוכר חום
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
  • 2 בצל ירוק
  • 1.5 כפות מיץ ליים
  • 1 כפית סריאצ'ה
  • 1 כף מים

לטופו:

  • 250 גרם טופו
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב סויה

לקישוט:

  • בוטנים קצוצים
  • בצל ירוק טרי
  • רוטב חריף (אופציונלי)

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את אטריות האורז בהתאם להוראות שעל החבילה ומסננים.
  2. עוטפים את הטופו בנייר סופג ומניחים בין שתי צלחות למשך כ 5 דקות, להוצאת הנוזלים.
  3. חותכים את הטופו לקוביות בגודל 1 ס"מ ועוטפים אותן בקורנפלור.
  4. מחממים כף שמן שומשום במחבת, מוסיפים את הטופו ומטגנים 3-4 דקות.
  5. מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים ומבשלים 2 דקות נוספות.
  6. בינתיים חותכים את הירקות לרצועות דקות.
  7. מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב.
  8. מחממים כף שמן שומשום במחבת, מוסיפים את הירקות החתוכים ומטגנים אותם מספר דקות.
  9. מוסיפים את האטריות, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים.
  10. מעבירים לקערה, מוסיפים את קוביות הטופו, מפזרים בוטנים, בצל ירוק ורוטב חריף ומגישים.

בתאבון!

עוד מתכונים אסייתים מעולים:

מתכוני טופו מומלצים

עוד מתכונים טבעוניים

דילוג לתוכן