רוצים לגוון את הסלט הרגיל? מתכון לסלט אסייתי מעניין עם אטריות אורז, ירקות פריכים, רוטב ג'ינג'ר, סויה וטופו פריך.
מתכון לסלט אסייתי
זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 15 דק' | סה"כ: 25 דק'
מצרכים:
- 150 גרם אטריות אורז דקות
- 1 כף שמן שומשום
- 1 קישוא
- 3 גזרים
- 1 פלפל אדום
- 6 יחידות כרוב ניצנים
לרוטב:
- 1 כף חמאת בוטנים
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפיות דבש או סוכר חום
- 3 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
- 2 בצל ירוק
- 1.5 כפות מיץ ליים
- 1 כפית סריאצ'ה
- 1 כף מים
לטופו:
- 250 גרם טופו
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כף שמן שומשום
- 2 כפות רוטב סויה
לקישוט:
- בוטנים קצוצים
- בצל ירוק טרי
- רוטב חריף (אופציונלי)
הוראות הכנה:
- מבשלים את אטריות האורז בהתאם להוראות שעל החבילה ומסננים.
- עוטפים את הטופו בנייר סופג ומניחים בין שתי צלחות למשך כ 5 דקות, להוצאת הנוזלים.
- חותכים את הטופו לקוביות בגודל 1 ס"מ ועוטפים אותן בקורנפלור.
- מחממים כף שמן שומשום במחבת, מוסיפים את הטופו ומטגנים 3-4 דקות.
- מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים ומבשלים 2 דקות נוספות.
- בינתיים חותכים את הירקות לרצועות דקות.
- מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב.
- מחממים כף שמן שומשום במחבת, מוסיפים את הירקות החתוכים ומטגנים אותם מספר דקות.
- מוסיפים את האטריות, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את קוביות הטופו, מפזרים בוטנים, בצל ירוק ורוטב חריף ומגישים.
בתאבון!
עוד מתכונים אסייתים מעולים: