מתכון ביתי לכדורי שוקולד טבעוניים ומתוקים בסגנון פררו רושה, בגרסה לא פחות טעימה. פשוט להכנה ותוצאה מושלמת לקינוח הקלאסי הזה.
כדורי השוקולד הטבעוניים גם בריאים וגם ללא גלוטן – מתאימים לכל שעה של היום!
כדורי שוקולד טבעוניים
מצרכים:
- 1 כוס קמח שיבולת שועל
- 1/2 כוס אגוזי לוז
- 3 – 4 כפות של סירופ מייפל (או 4 תמרים מגולענים).
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות אבקת קקאו
- 1/4 כוס שוקולד מריר 70% – 80%
- 2 כפות שמן קוקוס
- קורט מלח
- 2 – 3 כפות מים חמים (אופציונלי) למקרה שהבצק יבש מדי.
הוראות הכנה:
- ממיסים שוקולד מריר מעל אדים בבאן-מארי או במיקרוגל.
- טוחנים במעבד מזון את אגוזי הלוז.
- מוסיפים למעבד המזון שיבולת שועל וטוחנים יחד עם אגוזי הלוז.
- מוסיפים וניל, קורט מלח, אבקת קקאו, שמן קוקוס ושוקולד מומס ומערבבים שוב במעבד המזון עד לקבלת מרקם מוצק. (אם התערובת יבשה מדי, אפשר להוסיף מעט מים חמים)
- קוצצים בנפרד כמה אגוזי לוז. יוצרים מהתערובת בידיים כדורים קטנים ומצפים אותם באגוזי לוז קצוצים.
- מצננים את הכדורים במקרר כעשרים דקות עד להגשה.
בתאבון!