קציצות דגים ברוטב עגבניות | מתכון קל במיוחד
על ידי FoodisGood קציצות
קציצות דגים הן קציצות של בית! המתכון של Anat Samet לקציצות לוקוס ברוטב עגבניות מנחם. מתכון מפורט וקל להכנה שכולם יאהבו.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
40 דקות
45 דקות
1 שעה 25 דקות
מצרכים למתכון
לקציצות דגים
500 גרם דג לוקוס או נסיכה טחון
תפוח אדמה מגורר
בצל בינוני מטוגן
ביצה שלמה
1/3 כוס פירורי לחם (או קמח מצה)
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
כף פפריקה
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב עגבניות
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
חבילת רסק עגבניות קטנה
2 כוסות מים
1/2 כפית תבלין גריל עוף
1/4 כפית כורכום
1 כפית סוכר
1/4 כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
תחילה נכין את תערובת הקציצות ע"י ערבוב כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה.
נכין מגש גדול ועליו נסדר את הקציצות שלנו. נעביר את מגש הקציצות למקרר למשך שעה.
בסיר גדול נטגן בצל ושום. נוסיף רסק עגבניות ואת שאר מצרכי הרוטב ונביא לרתיחה, ננמיך ללהבה בינונית-נמוכה ונוסיף את קציצות הדגים.
חשוב לוודא שהרוטב יכסה עד 3/4 גובה הקציצות.
נבשל את הקציצות ברוטב למשך 20 דקות, עד שהקציצות מוכנות. נקשט בפטרוזיליה ונגיש לצד חלה טרייה.