FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק עדשים ועגבניות שמתאים לכל המשפחה

אין דבר מנחם כמו סיר מרק שמתבשל על הכיריים כשקר וחורפי בחוץ. הריח לבדו יכול לחמם את הגוף. זה מרק נהדר שמשלב את כל מה שאנחנו אוהבים, אתם תיהנו ממנו עד הטיפה האחרונה. למרק יש טעם של מרק ירקות קלאסי, אבל עם קצת יותר עגבניות. בתוספת מעט אדמתיות והמון ערכים תזונתיים מהעדשים, המרק סופר לבבי ומנחם, וזה בדיוק מה שאנחנו אוהבים בקערת מרק טובה בחורף!

זמן עבודה: 15 דקות | סיר מרק גדול

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 3 גזרים
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות
  • 1 כוס עדשים חומות או כתומות
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית תבלין בזיליקום מיובש
  • 1/2 כפית תבלין אורגנו מיובש
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 4 כוסות מים רותחים + כף אבקת מרק עוף
  • 2 כפות רוטב סויה

הוראות הכנה:

  1. חותכים את הבצל לקוביות, קוצצים את השום ומגרדים את הגזר.
  2. מטגנים את הבצל, השום, הגזר ושמן הזית בסיר מרק גדול על אש בינונית עד שהבצל רך.
  3. בזמן שהירקות מתבשלים, קולפים וחותכים את תפוח האדמה לקוביות.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן 2-3 דקות.
  5. מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה, העגבניות המבושלות (עם המיצים), העדשים, הפפריקה, הבזיליקום, האורגנו, הפלפל ומים רותחים עם כף אבקת מרק. מערבבים לאיחוד.
  6. מניחים מכסה מעל ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים למרק להתבשל כ-40 דקות או עד שהעדשים רכות במיוחד והחלו להתפרק מעט (זה עוזר לעבות את המרק).
  7. לסיום מוסיפים את רוטב הסויה למרק, ואז טועמים ומתאימים את כמות המלח במידת הצורך. מגישים חם עם לחם לטבילה.

עוד מרקי עדשים מומלצים:

דילוג לתוכן