FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק מנגולד בריא וטעים

המנגולד (סלק עלים) העשיר בוויטמינים A,C,K, מגנזיום, סידן, זרחן ועוד.. הוא כוכב המרק הזה, עם טעמים חמצמצים מלוחים ומרקמים נפלאים. את המרק הזה מגישים עם מעט תבלין צ'ילי חריף ואפשר לשדרג עם קוביות גבינה פטה.

זמן עבודה: 15 דקות | 3 סועדים

מצרכים:

  • 1 צרור מנגולד גדול
  • 3 בצלים לבנים קצוצים
  • 2 תפוחי אדמה – קוביות בינוניות
  • 1 כף שמן
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כ-8 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה:

  1. את המנגולד מפרידים לעלים ולגבעולים כאשר את הגבעולים קוצצים דק ואת העלים קוצצים גס.
  2. בסיר מרק גדול מחממים כף שמן ומטגנים את הבצל כ-3 דקות תוך ערבוב.
  3. מוסיפים שמן זית ושום ומערבבים, מטגנים יחד כ-2 דקות נוספות.
  4. מוסיפים לסיר את גבעולי המנגולד הקצוצים ו-3 כפות מים ומטגנים כ-2 דקות עד לריכוך.
  5. מוסיפים את עלי המנגולד, תפוחי אדמה ומלח, מוסיפים מים רותחים ותבלינים ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים להבה ומכסים את הסיר, מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
  7. טועמים את המרק ובמידה וצריך מוסיפים מלח או פלפל שחור.
  8. מגישים לקעריות הגשה ומוסיפים פנימה מעט תבלין צ'ילי חריף, אפשר לשדרג עם קוביות גבינה פטה.

עוד מתכוני מנגולד שאנחנו אוהבים:

מרק מנגולד מומלץ להגשה עם:

דילוג לתוכן