FoodisGood

סלט מנגולד מרוקאי (סלט עלי סלק)

המנגולד מלא במרכיבים מזינים, הוא קל לתפעול והוא סופר טעים, במיוחד כשהוא מבושל! לפניכם מתכון מסורתי להכנת סלט עלי סלק בסגנון מרוקאי – עלי מנגולד מבושלים קלות ומתובלים הופכים לסלט טעים, מיוחד ושובר שגרה. נסו ולא תתחרטו!

זמן עבודה: 10 דקות | סלט קטן

מצרכים:

  • 2 אריזות עלי מנגולד
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/4 כפית פפריקה אדומה חריפה
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • מיץ לימון סחוט מ- 1/2 לימון עד לימון שלם (לפי הטעם)

הוראות הכנה:

  1. תחילה שוטפים היטב את עלי המנגולד.
  2. מחממים סיר עם מים ובו חולטים את עלי המנגולד למשך 4 דקות.
  3. מעבירים את המנגולד למסננת וסוחטים היטב מנולזים.
  4. חותכים את המנגולד החלוט לפרוסות (כולל החלק הלבן).
  5. במחבת רחבה וכבדה מחממים שמן זית ובו מטגנים את השום כ-2 דקות.
  6. מוסיפים למחבת את עלי המנגולד ומטגנים יחד כ-2 דקות נוספות.
  7. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים היטב ומטגנים עוד כדקה.
  8. סוחטים פנימה 1/2 לימון, מלח ופלפל, מערבבים וטועמים – אם חסר לכם טעם חמוץ מוסיפים עוד 1/2 לימון סחוט.
  9. את הסלט מאחסנים בקערה מכוסה בניילון נצמד במקרר, מאתים להגשה חם או קר.

עוד סלטים מרוקאים מומלצים:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן