FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט מנגולד מרוקאי (סלט עלי סלק)

המנגולד מלא במרכיבים מזינים, הוא קל לתפעול והוא סופר טעים, במיוחד כשהוא מבושל! לפניכם מתכון מסורתי להכנת סלט עלי סלק בסגנון מרוקאי – עלי מנגולד מבושלים קלות ומתובלים הופכים לסלט טעים, מיוחד ושובר שגרה. נסו ולא תתחרטו!

זמן עבודה: 10 דקות | סלט קטן

מצרכים:

  • 2 אריזות עלי מנגולד
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/4 כפית פפריקה אדומה חריפה
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • מיץ לימון סחוט מ- 1/2 לימון עד לימון שלם (לפי הטעם)

הוראות הכנה:

  1. תחילה שוטפים היטב את עלי המנגולד.
  2. מחממים סיר עם מים ובו חולטים את עלי המנגולד למשך 4 דקות.
  3. מעבירים את המנגולד למסננת וסוחטים היטב מנולזים.
  4. חותכים את המנגולד החלוט לפרוסות (כולל החלק הלבן).
  5. במחבת רחבה וכבדה מחממים שמן זית ובו מטגנים את השום כ-2 דקות.
  6. מוסיפים למחבת את עלי המנגולד ומטגנים יחד כ-2 דקות נוספות.
  7. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים היטב ומטגנים עוד כדקה.
  8. סוחטים פנימה 1/2 לימון, מלח ופלפל, מערבבים וטועמים – אם חסר לכם טעם חמוץ מוסיפים עוד 1/2 לימון סחוט.
  9. את הסלט מאחסנים בקערה מכוסה בניילון נצמד במקרר, מאתים להגשה חם או קר.

עוד סלטים מרוקאים מומלצים:

דילוג לתוכן