המנגולד מלא במרכיבים מזינים, הוא קל לתפעול והוא סופר טעים, במיוחד כשהוא מבושל! לפניכם מתכון מסורתי להכנת סלט עלי סלק בסגנון מרוקאי – עלי מנגולד מבושלים קלות ומתובלים הופכים לסלט טעים, מיוחד ושובר שגרה. נסו ולא תתחרטו!
זמן עבודה: 10 דקות | סלט קטן
מצרכים:
- 2 אריזות עלי מנגולד
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 1/4 כפית פפריקה אדומה חריפה
- 1/2 כפית כורכום
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מיץ לימון סחוט מ- 1/2 לימון עד לימון שלם (לפי הטעם)
הוראות הכנה:
- תחילה שוטפים היטב את עלי המנגולד.
- מחממים סיר עם מים ובו חולטים את עלי המנגולד למשך 4 דקות.
- מעבירים את המנגולד למסננת וסוחטים היטב מנולזים.
- חותכים את המנגולד החלוט לפרוסות (כולל החלק הלבן).
- במחבת רחבה וכבדה מחממים שמן זית ובו מטגנים את השום כ-2 דקות.
- מוסיפים למחבת את עלי המנגולד ומטגנים יחד כ-2 דקות נוספות.
- מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים היטב ומטגנים עוד כדקה.
- סוחטים פנימה 1/2 לימון, מלח ופלפל, מערבבים וטועמים – אם חסר לכם טעם חמוץ מוסיפים עוד 1/2 לימון סחוט.
- את הסלט מאחסנים בקערה מכוסה בניילון נצמד במקרר, מאתים להגשה חם או קר.