הנה עובדה מעוניינת – לא כולנו נולדנו עם היכולת להכין מטבוחה מעולה מתוך שינה 😆 היום נשתף במתכון מצוין להכנת מטבוחה מהירה אבל מלאה בטעמים שכל אחד יכול להכין, בישול של בין שעה לשעתיים אבל העבודה לוקחת 10 דק' גג. תיהנו!
זמן עבודה: 10 דקות | 2-3 קעריות הגשה בינוניות
מצרכים:
- 6 שיני שום – כתושות
- 1/4 כוס שמן
- 5 עגבניות טריות – קלופות וקצוצות לקוביות קטנות
- 1 פלפל ירוק חריף – פרוס דק מאוד
- 1 כף פפריקה אדומה מתוקה או חריפה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית סוכר
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית כורכום
הוראות הכנה:
- משתמשים בסיר עם תחתית עבה ובו מטגנים ב-1/4 כוס שמן את השום למשך כ-4 דקות, על להבה בינונית.
- מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות, פלפל חריף ואת כל התבלינים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים ללהבה נמוכה ומכסים עם מכסה.
- מבשלים את המטבוחה למשך שעה אחת ועד שעתיים, מדי פעם מערבבים את המטבוחה שבסיר.
- טועמים ומתקנים תיבול של מלח ופלפל לפי הטעם, בתאבון!