FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

טופו מוקפץ עם אטריות וירקות ברוטב אסייתי

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
המוקפץ המושלם משלב טופו, אטריות ושלל ירקות ברוטב אסייתי אמיתי. המנה עשירה בצבעים וטעמים, קלה להכנה ואפילו מתאימה לטבעוניים. אם אתם מחפשים מוקפץ טופו חריף במיוחד, יש לנו את התופסת המושלמת עבורכם!

מתכון למוקפץ טופו

מצרכים:

(ל-3 מנות)

  • 1 חבילת טופו מוצק
  • 300 גרם אטריות על פי בחירתכם, מומלץ להשתמש באטריות ביצים
  • 1 ראש ברוקולי או פרחי ברוקולי קפואים, מופשרים
  • 1/2 פלפל אדום
  • 1/2 פלפל צהוב
  • 400 גרם פטריות
  • 1 בצל לבן
  • 1 גבעול בצל ירוק
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות קורנפלור (משתמשים בכף בכל פעם)
  • 4 כפות רוטב הוייסן (אופציה, משדרג מאוד)
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף סריראצ'ה
  • מיץ מתפוז אחד
  • למוקפץ חריף השתמשו גם ב-2 כפות רוטב סמבל
לקישוט:
  • בצל ירוק
  • שומשום

הוראות הכנה:

  1. סוחטים את הטופו היטב היטב מנוזלים.
  2. קוצצים גס את הבצל והפטריות, קוצצים דק את השום ובצל הירוק, פורסים את הפלפלים וחותכים את הברוקולי.
  3. מניחים את הברוקולי בווק יחד עם כף מים אחת, מכסים ומאדים כ -5 דקות.
  4. מוסיפים את הבצל והשום לברוקולי. מקפיצים דקה ואז מוסיפים את הפטריות והפלפלים. מוסיפים עוד כף מים וממשיכים לאדות למספר דקות, עד שהפטריות מתחילות להתרכך. מוסיפים את כל הרטבים ומיץ התפוזים.
  5. מערבבים, מקפיצים ומוודאים שרוטב המוקפץ מסמיך. אם הוא נוזלי, הוסיפו כף קורנפלור, אם הוא סמיך, מידי, הוסיפו כף מים בכל פעם.
  6. מבשלים אטריות בהתאם להוראות ההכנה, מסננים ומוסיפים לתערובת הברוקולי.
  7. חותכים את הטופו לקוביות ומערבבים בקערה עם כף קורנפלור. מערבבים עד שהטופו מכוסה כולו.
  8. מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים פנימה את חתיכות הטופו ומטגנים מכל צד כ -3 דקות או עד שהם הופכים לפריכים.
  9. מכבים את האש ומעבירים את קוביות הטופו לתערובת הברוקולי.
  10. מערבבים היטב, מעבירים לקערת הגשה, מקשטים בשומשום ובבצל ירוק ומגישים.
    בתאבון!

עוד מוקפצים מעולים:

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email