
מוקפץ נודלס עם חזה עוף וירקות
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון פסטה ונודלס
מתכון קל וטעים למוקפץ עם אטריות נודלס, רצועות חזה עוף וירקות צבעוניים. מהמתכון הבא ניתן להכין נודלס צמחוני או עם עוף, חריף או רגיל.
- זמן עבודה: 25 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
-
25 דקות
45 דקות
1 שעה 10 דקות
- 4 סועדים
מצרכים למתכון
לאטריות למוקפץ
חבילת אטריות נודלס / מוקפץ רחבות או דקות מאיזה סוג שאוהבים, אטריות מוכנות
לירקות מוקפצים
1/4 פלפל חריף - טבעות (לא חובה, למוקפץ חריף)
1/2 חבילת פטריות טריות פרוסות או מקופסה
ירקות נוספים למוקפץ: כרובית, בצל, שעועית ירוקה, קישואים, אפונה, נבטים ועוד..
לחזה עוף מוקפץ
5-6 פרוסות חזה עוך חתוכות לרצועות
לרוטב למוקפץ סיני
הוראות הכנה
מבשלים את אטריות הנודלס במים חמים לפי ההוראות שעל האריזה.
מתחילים עם חזה עוף: בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי המרינדה עם רצועות חזה עוף, מכסים ומניחים במקרר למשך רבע שעה.
מחממים מחבת ווק ומקפיצים בה את הירקות לפי הסדר, כדקה הקפצה לאחר הוספת כל ירק.
מוסיפים למחבת את רצועות חזה העוף (עם המרינדה) ומקפיצים עד שחזה העוף מוכן.
בכוס מים קרים מערבבים קורנפלור עם תבלינים ורטבים וממתינים כ-2 דקות להסמכה.
מוסיפים את הרוטב לווק ומערבבים היטב.
מוסיפים לווק את אטריות הנודלס ומקפיצים הכל יחדיו עד לצמצום הרוטב.
הגישו את המוקפץ עם חופן בוטנים קצוצים, שומשום, כמה עלי בצל ירוק קצוצים גס וחצי לימון.
טיפים להצלחת המוקפץ:
- בחרו באטריות נודלס למוקפץ, אם אין, ניתן להשתמש באטריות ספגטי עבות.
- אם ניתן, השתמשו בככף שמן שומשום להעשיר את הטעם.
- אל תבשלו את אטריות הנודלס יתר על המידה, הן ממשיכות להתבשל גם בווק.
- אל תוותרו על שלב השריית חזה העוף, זה השלב בו העוף תופס טעם נפלא.
- השתמשו במחבת ווק גדולה ואיכותית, חממו את מחבת הווק היטב לפני התחלת הכנת המוקפץ.
- הקפיצו את הירקות הקשים (גמבות וגזר) עד לריכוך חלקי.
- אל תהססו לטעום את המוקפץ מידי פעם, רק כך תדעו אם יש או אין צורך לתקן טעמים.
- אל תפחדו להוסיף ירקות למוקפץ, כל ירק שאתם אוהבים!
- להכנת מוקפץ עם בקר השתמשו ברצועות בקר דקות והקפיצו עם סויה, צ'ילי, מלח ופלפל.
פינקתם את עצמכם בארוחת צהריים אסייתית? באתם בדיוק בזמן - הנה כמה רעיונות לארוחה האסייתית הבאה שלכם
- סלטים אסייתים מעניינים
- המדריך המלא לסושי ביתי
- מתכון לפאד תאי מקצועי כמו במסעדה
- חמוצים יפנים זריזים
- עוף ברוטב דבש וסויה
לאתי בן-שמעון יש מתכונים נוספים מוצלחים לא פחות >> גלו את חוברת המתכונים של אתי בן-שמעון
שיתוף >>
13 דירוגים וחוות דעת
הילה
21/05/2020
הייי הכנתי אתת במתכון יצא פיצוץץץץ…משגע!!!
יצא בדיוק ככמו בתמונה והטעם סוף הדרך
ריקי
02/07/2019
יצא מצוין טעים ומשביע . תודה רבה
לילך
13/05/2019
יצא מעולה!!!! אחלה מתכון בעלי והילדים ממש התלהבו (כמובן שגם אני)
מיכל
16/01/2019
יצא לי מעולה !!! פשוט טעים ! משביע !
ונותן רצון להכין לאחרים כדי לקצור מחמאות
ניקו
10/11/2018
יצא לי פצצה
בת שבע קליין
18/05/2018
יצא לי מהמממםם שבוע שעבר עשיתי פעם ראשונה והשבוע עוד הפעם רק בלי בשר כי יש בת צימחונית
שרה
01/05/2018
הכנתי, הייתי סקפטית לגבי הרוטב אבל יצר משש טעים! תודה רבה!!
מאיה
19/04/2018
האם ניתן לשים דבש במקום סילאן? וקמח במקום קנפלור?
ליאורה
13/02/2018
הכנתי ויצא טעים מאוד!!!
תודה על המתכון.
מיכל
05/01/2018
יצא מעולה, תבורכי
אניטה
30/08/2017
יצא לי מוקפץ סיני פצצה…תודה
אליה
01/08/2017
יצא מושלם!!!
יעל
28/07/2017
יצא מדהים! טעים בטירוף