העוגה הזאת תהפוך להיות העוגה הקבועה שלכם בבית, בכל פעם שתחשבו על עוגת שוקולד עסיסית – תחשבו עליה! לא להאמין שמכינים אותה במיקרוגל בכזאת קלות. מתכון באמת מוצלח להכנת עוגת שוקולד במיקרו, אין מי שלא יאהב!
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: משתמשים בתבנית או קערה גדולה שמתאימה למיקרוגל, עדיף זכוכית (קוטר 26 ס"מ לפחות)
מצרכים:
לעוגה:
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כוס שוקולית
- 1/4 כוס קקאו
- 1 כוס מים חמים
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (ריץ')
*שימו לב: אם אתם מחפשים את המתכון לעוגת שוקולד קלאסית בתנור, תמצאו אותו כאן >> עוגת שוקולד קלאסית
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה טורפים ביצים עם סוכר ושמן.
- מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, שוקולית וקקאו וטורפים היטב. מוסיפים מים ושוב טורפים.
- מעבירים את בלילת העוגה לתבנית או לקערה שמתאימה למיקרוגל.
- אופים במיקרו במשך 6 דקות על עוצמה גבוהה, בודקים את העוגה, אם היא רוטטת אופים דקה נוספת. מוציאים מהמיקרוגל וממתינים שהעוגה תתקרר.
- בינתיים מכינים את הציפוי – מחממים במיקרוגל את השמנת המתוקה ואז מוסיפים את קוביות השוקולד, מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס ואז יוצקים על העוגה הקרה.