FoodisGood

חיפוש

ברוקולי מאודה במיקרוגל עם רוטב אסייתי מהיר

ברוקולי מאודה הוא תוספת טעימה לכל ארוחת צהריים או ערב ביתית וכל-כך קל להכין אותו במיקרוגל! המתכון שלנו לוקח ברוקולי מאוד ומשדרג אותו עם רוטב שומשום מהיר וסופר טעים, שגם אותו מכינים במיקרוגל. כל ההכנה ביחד לוקחת 15 דקות, בלי להדליק כיריים או תנור! ברוקולי מאודה עם רוטב מנצח, מומלץ להגיש על אורז לבן, לצד מנות עוף שונות ולא רק! בתאבון

📌 אוהבים ברוקולי? אל תפספסו >> ברוקולי • טופ 10 מתכונים שימושיים ומומלצים

זמן עבודה: 15 דקות | ראש ברוקולי שלם

מצרכים:

לברוקולי מאודה:

  • ראש ברוקולי גדול וטרי מפורק לפרחים ושטוף היטב
  • 3/4 כוס מים

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום גדולות כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפיות שומשום לקישוט
  • 1/4 כפית פתיתי פלפל אדום כתוש (לא חובה)

הוראות הכנה:

מתחילים בהכנת הרוטב:

  1. יוצקים את השמן לקערה קטנה שמתאימה למיקרוגל, מכסים בניילון נצמד ומחוררים 1-2 חורים לאדים. מכניסים למיקרוגל בעוצמה גבוהה למשך 3 דקות.
  2. מערבבים פנימה את שום וג'ינג'ר ומניחיםל- 5 דקות. מערבבים פנימה חומץ, רוטב סויה, שמן שומשום, שומשום, מלח ופתיתי פלפל האדום.

מבשלים את הברוקולי:

  1. מניחים את פרחי הברוקולי בקערה גדולה שמתאימה למיקרוגל ויוצקים 3/4 כוס מים על הברוקולי. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למיקרוגל בעוצמה גבוהה למשך 5 -7 דקות.
  2. לאחר 3 דקות יש לערבב את הברוקולי בזהירות ולכסות מחדש.
  3. כשהברוקולי רך, מסירים בזהירות את הניילון ומסננים את הברוקולי מנוזלים שהצטברו בקערה, מחזירים לקערה.
  4. שופכים את הרוטב על הברוקולי החם, אין צורך לערבב פשוט מגישים כך!

שימו לב: ייתכן ועוצמת המיקרוגל שלכם שונה משלנו ולכן זמן בישול הברוקולי יכול להשתנות. הברוקולי מוכן כשהוא ירוק עז, רך אבל לא יותר מידי.

עוד מתכונים מושלמים במיקרוגל:

דילוג לתוכן