מתכון מעולה של ליאת קאדר להכנת קוסקוס במיקרוגל – קוסקוס ביתי אמיתי מסולת. לא תאמינו כמה רך ואוורירי יוצא הקוסקוס הזה! ילדים מתים עליו (וגם אנחנו המבוגרים)
כלים שתצטרכו:
- נפת קוסקוס (או מסננת דקה)
- קערה למיקרוגל עם מכסה
מצרכים למתכון:
- 3.5 כוסות סולת
- 3/4 כוס מים פושרים
- 5 כפות שמן
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כף סוכר (לא לוותר)
- כוס מים רותחים
- עוד כ1/4-1/2 כוס מים רותחים במידת הצורך
הוראות הכנת קוסקוס במיקרוגל:
- מערבבים את הסולת עם 3/4 כוס מים פושרים עד לספיגת הנוזלים. מעבירים את הסולת בנפת קוסקוס ומניחים בקערה, מכסים ומאדים את הקוסקוס במיקרוגל במשך 4 דקות, מוציאים ומערבבים טוב טוב עם כף.
- מוסיפים לקוסקוס 5 כפות שמן, מלח, פלפל וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים עוד כוס מים רותחים, מערבבים ומכניסים לאידוי נוסף של כ- 3 דקות במיקרוגל.
- מוציאים, מוסיפים עוד כוס מים רותחים, מערבבים ומאדים 2 דקות נוספות במיקרוגל. מערבבים, פותחים את גרגירי הסולת ומגישים.
במידה והקוסקוס מעט יבש ניתן להוסיף בין רבע ל-חצי כוס מים רותחים ולאדות כדקה נוספת במיקרוגל