אינסטנט קוסקוס: איך להכין קוסקוס משקית שיצא אוורירי וטעים

  פורסם בתאריך   על ידי   6 תגובות

פתיתי הסולת הקטנים הללו, שמגיעים ארוזים בשקית, הם אחד הפתרונות המדהימים לארוחת צהריים בריאה, זריזה ומוצלחת. שלבו אותו עם מרק קוסקוס עם ירקות, עוף או בשר ואתם מסודרים.

רגע לפני – אילו סוגי קוסקוס בשקית ניתן למצוא בסופר?

קוסקוס דק: הסוג הדק והעדין ביותר, מתאים במיוחד להכנת סלט קוסקוס | טאבולה, אבל הולך נהדר גם עם מרק הקוסקוס המסורתי.

קוסקוס בינוני: הקוסקוס הקלאסי, בגודל בינוני, הכי מתאים לשילוב עם מרק קוסקוס עם ירקות, עוף או בשר.

קוסקוס עבה: גרגירים גדולים ותפוחים שמתאימים בעיקר למילוי הממולאים, להכנת תבשילים, מרקים ועוד..

קוסקוס מלא: קוסקוס מלא, כשמו כן הוא, עשוי מחיטה מלאה, מה שאומר שהוא יותר עשיר בסיבים תזונתיים וויטמינים.



אז איך מכינים מכינים קוסקוס משקית?

קוסקוס מהיר משקית, ממש כמו בורגול, לא באמת מצריך בישול, אלא השרייה במים.

*טיפ: לא משנה איזה קוסקוס בחרתם, המתכון להכנתו תמיד כתוב על האריזה. אם אתם במטבח ובדיוק מכינים קוסקוס משקית – זה הזמן להפוך את האריזה ולקרוא את הוראות ההכנה במדויק.

  • 1 שקית קוסקוס (350 דקם)
  • 3 כוסות (מדידה) מים רותחים
  • 2 כפות שמן (או שמן זית)
  • 1/4 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור

איך מכינים?

  1. בקערה גדולה מערבבים קוסקוס, שמן, מלח ופלפל.
  2. יוצקים פנימה את המים ומכסים בצלחת עבה.
  3. ממתינים 5 דקות, פותחים ומערבבים קלות את הקוסקוס.
  4. מחזירים את הצלחת וממתינים 7-10 דקות נוספות.
  5. פותחים ומפרידים בעדינות את הגרגרים בעזרת מזלג.
  6. משאירים פתוח כ-2 דקות ומגישים לצד מרק.




מתכון מומלץ: קוסקוס אמיתי מנצח בלי סיר מיוחד.

בסלט, בתבשילים או סתם עם מרק: כמה טיפים חשובים לקוסקוס מוצלח

1. אם תרצו לשלב אותו בסלט, המתינו עד שהוא יתקרר לחלוטין, לפחות לטמפרטורת החדר. כך תוודאו שבעת ערבוב הסלט גרגירי הקוסקוס לא יידבקו ויהפכו לבצק אחד.

2. אם תרצו לשלב אותו בתבשיל, דעו שאין צורך לרכך אותו במים לפני – הוסיפו קוסקוס לא מבושל לתערובת הקציצות או הממולאים והמשיכו במתגון כרגיל, הקוסקוס כבר יתבשל ויתרכך בנוזלי התבשיל.

3. לא רק מרק ירקות: כמעט כל מרק יתאים להגשה עם קוסקוס, הנה כמה מתכוני מרקים מעניינים ומומלצים להגשה עם קוסקוס:

עוד בנושא:

קטגוריות: כללי, מדריכי בישולתגיות:

שיתוף

6 תגובות

  1. שוקי :

    קוסקוס אינסטנט במיקרוגל עדיף .
    אותו מתכון הנ”ל , בשלב שני להכניס למיקרוגל 3 דקות חום גבוה , להוציא לערבב ולפתוח עם מזלג , עוד 3 דקות תלוי בסוג הקוסקוס , לפתוח ולקרר … כאשר זה בטמפרטורת החדר לפתוח שוב ..

  2. מיכל :

    מחפשת מתכון למרק קוסקוס צהוב או אדום, יש?

  3. אורנה :

    מעולה@! אני יכולהלקבל מתכון למרק קוסקוס גם?? 🙂

  4. פלוניתי :

    גם הקוסקוס אינסטנט בכי טעים אחרי אידוי בסיר קוסקוס.
    אין תחליף אמיתי.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *