FoodisGood

מדריך הכנה: רוטב הולנדז ב-5 דק' עבודה

מתכון נהדר לרוטב הולנדז קלאסי בשלושה שלבים פשוטים שמשתלב נהדר עם מנת אגס בנדיקט ומתאים להגשה גם לצד דגים מטוגנים או כמטבל לירקות. מומלץ להכין בסמוך להגשה.

זמן הכנה: 10 דק'

מצרכים:

  • 120 גרם חמאה ללא מלח
  • 3 חלמונים
  • 1 כף מיץ לימון או לפי הטעם
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט פלפל קאיין או לבן

הוראות הכנה:

  1. שמים את החמאה בקערה קטנה, מכסים בניילון נצמד וממיסים במיקרוגל כדקה.
  2. מכניסים לבלנדר את חלמונים, מיץ לימון, חרדל, מלח ופלפל ומערבבים כדקה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. כשהבלנדר פועל במהירות בינונית מוסיפים באיטיות רבה ובזרם דק את החמאה המומסת החמה, עד שנוצר רוטב סמיך, קצת יותר דליל ממיונז.
  4. אם הרוטב "נשבר" בעת ההכנה, מוסיפים לבלנדר תוך כדי שהוא פועל 1-2 כפות מים חמים מאוד.
  5. מערבבים עד שהרוטב הופך לקרמי.
  6. טועמים, מתקנים תיבול, מעבירים לקערה קטנה ומגישים.
    בתאבון!

עוד רטבים קלים ומשדרגים:

פנקייק טבעוני ובריא עם קמח שיבולת שועל

הנה פתרון מתוק שמתאים כארוחת ביניים בריאה או ארוחת ערב מתוקה – פנקייק בננה במתיקות מעודנת עם חלב שקדים וסירופ מייפל. פנקייק בריא עם מינימום מרכיבים שמתאים גם לטבעוניים וגם ללא גלוטן.

מלוח ומתוק: 4 מתכונים ברוטב מייפל

הרוטב המתוק המוזהב הזה שכולנו אוהבים משמש אותנו היטב להגשת פנקייק בבוקר שבת, אבל מה עוד אפשר לעשות איתו? הנה 4 מתכונים שכל אוהב מייפל אמיתי צריך לנסות

מרק עדשים כתומות עם עוף ועגבניות

מרק שהוא ארוחה מלאה, בריאה ומזינה – משלב עדשים כתומות עם עגבניות, חומוס ועשבי תיבול.
המרק הוא בגרסה בשרית עם עוף אבל גם בלי העוף הוא טעים באותה המידה!
מומלץ להגיש עם פרוסות לימון ולחם לבן או שחור.

דילוג לתוכן