FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

מרק עדשים כתומות עם עוף ועגבניות

מרק שהוא ארוחה מלאה, בריאה ומזינה – משלב עדשים כתומות עם עגבניות, חומוס ועשבי תיבול. המרק הוא בגרסה בשרית עם עוף אבל גם בלי העוף הוא טעים באותה המידה! מומלץ להגיש עם פרוסות לימון ולחם לבן או שחור.

מתכון למרק עדשים ועוף

זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 50 דק' | סה"כ: שעה

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 800 גרם פילה עוף, חתוך לקוביות
  • 2-3 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 500 גרם עדשים כתומות
  • 3 כוסות מים או מרק עוף
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 500 גרם רוטב פאסטה או רוטב עגבניות
  • 1 קופסת שימורי חומוס מסוננת

לתיבול:

  • 1 כפית גרגרי כוסברה
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה (או לפי הטעם)
  • 1/2 כפית צ'ילי
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לקישוט:

  • צרור כוסברה טרייה
  • מיץ לימון

הוראות הכנה:

  1. מחממים בסיר עמוק שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים שום וג'ינג'ר ומערבבים.
  2. מוסיפים תבלינים ומטגנים מספר דקות.
  3. מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהוא מזהיב מכל הצדדים.
  4. מוסיפים מים, עדשים, ירקות קצוצים ורוטב עגבניות, מביאים לרתיחה, מנמיכים, מכסים ומבשלים כ – 35 דקות, עד שהעדשים רכות. מוסיפים מים במידת הצורך.
  5. מוסיפים גרגירי חומוס, טועמים ומתקנים את התיבול ומבשלים כמה דקות, עד שהטעמים מתמזגים.
  6. להגשה – יוצקים את המרק לקערה, סוחטים מעל לימון טרי, מפזרים מעט כוסברה קצוצה ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכוני מרקים שכדאי להכין היום:

קבלו השראה למנת העדשים הבאה שלכם

אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *