עדשים כתומות: איך מכינים + 4 מתכונים מובחרים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

עד כמה אתם באמת מכירים את העדשים הכתומות? ידעתם שבניגוד לעדשים אחרות, אין צורך להשרות אותן? מה גם שהעדשים הכתומות מלאות בהמון ערכים תזונתיים כגון: סידן, ויטמין A, B ו-C וכמובן המון חלבונים.

כמובן שניתן להכין מהעדשים מרקים, תבשילים ועוד המון סוגים של מנות משביעות וטעימות.

אז איך מכינים עדשים כתומות?

לפני הכל, חשוב שנדע להכין את העדשים שלנו בצורה הנכונה. אז איך עושים את זה?

  1. שוטפים את כמות העדשים הרצויה, מסננים ממים ומעבירים לסיר מלא במים.
  2. מביאים את המים לרתיחה ומבשלים למשך 15 דקות על אש בינונית-גבוהה, עד להתרככות העדשים.
  3. במידה ואתם לא אוהבים את העדשים שלכם רכות מידי, בדקו מידי פעם את מידת העשייה.
  4. מכבים את הלהבה, מסננים מהנוזלים הנותרים ומתבלים לקראת הסוף.



ועכשיו, למתכונים מובחרים עם עדשים כתומות

עכשיו שהעדשים שלנו מוכנות, ניתן להכין איתן כמעט הכל. הנה כמה מתכונים מובחרים שבחרנו בקפידה, כך שתוכלו ליהנות ממנת עדשים כתומות מעולה.

מרק עדשים כתומות • מתכון קל ומהיר

בלי השרייה ובלי בלגאן - מתכון למרק עדשים כתומות קל וטעים שיחמם אתכם ביום קר.

על ידי FoodisGood

לביבות עדשים כתומות ובטטה אפויות

לביבות אפויות, צמחוניות וטעימות במיוחד המשלבות עדשים כתומות, בטטות, שיבולת שועל וכל טוב. גם אוכל בריא יכול להיות טעים וצבעוני ואפילו מגרה. הגישו לצד סלט ירוק ויש לכם ארוחת ערב בריאה ונהדרת.

על ידי FoodisGood

מג׳דרה עם עדשים כתומות, פלפל וקישוא

מנה מלאה בטעמים וצבעים נפלאים - מג'דרה של אורז בסמטי עם עדשים כתומות המוגשת עם פלפלים וקישואים מטוגנים.

על ידי FoodisGood

מרק עדשים כתומות ואטריות – רישתה בעדאס

המתכון של אורנה דואק למרק רישתה בעדאס - מתכון קל ופשוט למרק טעים ומשביע עם עדשים כתומות ואטריות. מתאים במיוחד לימי החורף הקרים.

על ידי FoodisGood

רוצים להכיר את כל סוגי העדשים, איך מבשלים אותן ומה ניתן להכין מהן? >> מדריך עדשים: סוגים, הבדלים ומתכונים

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *