מג׳דרה עם עדשים כתומות, פלפל וקישוא

על ידי טלי אלעזר  , , ,

מנה מלאה בטעמים וצבעים נפלאים - מג'דרה של אורז בסמטי עם עדשים כתומות המוגשת עם פלפלים וקישואים מטוגנים.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 25 דקות

    50 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • 2-3 סועדים

מצרכים למתכון

לאורז

1 כוס אורז בסמטי שטוף ומסונן

2 כוסות מים רותחים

לעדשים

1/2 כוס עדשים כתומות מושרות, שטופות ומסוננות

מלח, פלפל שחור

שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

6 שיני שום קצוץ

קורט כמון

1 כוס מים רותחים

להגשה

1 קישוא

2 פלפלים אדומים

הוראות הכנה

את העדשים הכתומות נשרה במים לילה שלם. נסנן ונייבש.

במחבת עם שמן זית נטגן את השום והבצל עד להזהבה.

נוסיף למחבת את העדשים, מלח, פלפל וכמון ונערבב. נקפיץ מספר דקות לספיגת טעמים.

נוסיף כוס מים רותחים ונבשל את העדשים עד שהמים מתאדים והעדשים רכות.

בינתיים נכין סיר אורז בסמטי: נטגן את האורז במעט שמן ונוסיף לו 2 כוסות מים רותחים ומלח, נביא לרתיחה, ננמיך להבה ונבשל עם מכסה כ-20 דק', עד שהאורז מוכן.

כאשר האורז מוכן והעדשים ספגו את טעמי הבצל והתבלינים נערבב בעדינות את האורז עם העדשים.

במחבת נפרדת נטגן קוביות פלפלים וקישוא ונניח מעל למנה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00