
מג׳דרה עם עדשים כתומות, פלפל וקישוא
על ידי טלי אלעזר מתכונים טבעוניים, מתכונים ללא גלוטן, מתכונים צמחוניים, תוספות
מנה מלאה בטעמים וצבעים נפלאים - מג'דרה של אורז בסמטי עם עדשים כתומות המוגשת עם פלפלים וקישואים מטוגנים.
- זמן עבודה: 25 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
-
25 דקות
50 דקות
1 שעה 15 דקות
- 2-3 סועדים
הוראות הכנה
את העדשים הכתומות נשרה במים לילה שלם. נסנן ונייבש.
במחבת עם שמן זית נטגן את השום והבצל עד להזהבה.
נוסיף למחבת את העדשים, מלח, פלפל וכמון ונערבב. נקפיץ מספר דקות לספיגת טעמים.
נוסיף כוס מים רותחים ונבשל את העדשים עד שהמים מתאדים והעדשים רכות.
בינתיים נכין סיר אורז בסמטי: נטגן את האורז במעט שמן ונוסיף לו 2 כוסות מים רותחים ומלח, נביא לרתיחה, ננמיך להבה ונבשל עם מכסה כ-20 דק', עד שהאורז מוכן.
כאשר האורז מוכן והעדשים ספגו את טעמי הבצל והתבלינים נערבב בעדינות את האורז עם העדשים.
במחבת נפרדת נטגן קוביות פלפלים וקישוא ונניח מעל למנה.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!