FoodisGood

מתכון: מוסקה צמחונית מלאה בטעמים

מנה נהדרת לצמחוניים ולא רק – מוסקה תפוחי אדמה, פולי סויה ויוגורט. מוסקה צמחונית מושקעת בטעם נפלא.

מצרכים למוסקה:

  • 3 כפות – שמן זית
  • 1 כוס – פולי סויה
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2-1 שיני שום, טחונות
  • 1/3 כוס רסק עגבניות
  • 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
  • 1 כף – זעתר (לא חובה)
  • 3-4 תפוחי אדמה, גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות

מצרכים לתיבול:

  • 1 כפית – כמון
  • ½ כפית – כורכום
  • 1 כף – פפריקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מצרכים לציפוי:
  • 1 כוס – יוגורט
  • 2 כפות – קמח
  • 3 ביצים (L)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. מחממים בסיר גדול על אש בינונית שמן, מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות, עד להשחמה (מערבבים מדי פעם).
  3. מוסיפים שום ותפוחי אדמה ומבשלים כ- 10-15 דקות, מערבבים מידי פעם, עד שתפוחי האדמה כמעט מבושלים.
  4. מוסיפים פנימה את הכמון, הכורכום והפפריקה ומבשלים למשך כדקה.
  5. מוסיפים פולי סויה, עגבניות ורסק עגבניות ומבשלים למשך כ15-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים והנוזל מצטמצם.
  6. מוסיפים זעתר, מלח ופלפל, מבשלים עוד דקה אחת.
  7.  מוזגים את התערובת לתבנית מלבנית עמוקה שמתאימה לתנור.

הכנת הציפוי:

  1. בקערה בינונית מקציפים יחד את כל המרכיבים, עד שנוצרת תערובת אחידה ומוצקה מעט.
  2. שופכים את התערובת על תערובת תפוחי האדמה שבתבנית.
  3. אופים למשך 40-50 דקות, עד להזהבה. מגישים חם.
  4. בתאבון!
10 מתכונים מומלצים לשבוע חורפי

החורף מגיע וזה הזמן המושלם ליהנות ממנות מנחמות ומחממות, אבל מה תכינו? אספנו עבורכם 10 מתכונים מעניינים, מחממים ומזינים לשבוע חורפי:

5 מנות איטלקיות לשבועות

אין כמו המטבח האיטלקי כדי לקבל השראה לחג שבועות! אספנו לכם 5 מנות איטלקיות שמתאימות בול לשולחן שבועות.

קישואים • 11 מתכונים מומלצים ופופולריים

אוסף מתכונים קלים לאוהבי קישואים! הקישואים מהווים בסיס נהדר למנות עיקריות, תוספות, סלטים וראשונות. אוהבים קישואים ולא בטוחים איך להשתמש בהם? באנו לעזור! לפניכם מגוון מנות טעימות עם קישוא / זוקיני שיתאימו לארוחת בוקר, צהריים וערב.

דילוג לתוכן