מנה נהדרת לצמחוניים ולא רק – מוסקה תפוחי אדמה, פולי סויה ויוגורט. מוסקה צמחונית מושקעת בטעם נפלא.
מצרכים למוסקה:
- 3 כפות – שמן זית
- 1 כוס – פולי סויה
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2-1 שיני שום, טחונות
- 1/3 כוס רסק עגבניות
- 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
- 1 כף – זעתר (לא חובה)
- 3-4 תפוחי אדמה, גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
מצרכים לתיבול:
- 1 כפית – כמון
- ½ כפית – כורכום
- 1 כף – פפריקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מצרכים לציפוי:
- 1 כוס – יוגורט
- 2 כפות – קמח
- 3 ביצים (L)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מחממים בסיר גדול על אש בינונית שמן, מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות, עד להשחמה (מערבבים מדי פעם).
- מוסיפים שום ותפוחי אדמה ומבשלים כ- 10-15 דקות, מערבבים מידי פעם, עד שתפוחי האדמה כמעט מבושלים.
- מוסיפים פנימה את הכמון, הכורכום והפפריקה ומבשלים למשך כדקה.
- מוסיפים פולי סויה, עגבניות ורסק עגבניות ומבשלים למשך כ15-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים והנוזל מצטמצם.
- מוסיפים זעתר, מלח ופלפל, מבשלים עוד דקה אחת.
- מוזגים את התערובת לתבנית מלבנית עמוקה שמתאימה לתנור.
הכנת הציפוי:
- בקערה בינונית מקציפים יחד את כל המרכיבים, עד שנוצרת תערובת אחידה ומוצקה מעט.
- שופכים את התערובת על תערובת תפוחי האדמה שבתבנית.
- אופים למשך 40-50 דקות, עד להזהבה. מגישים חם.
- בתאבון!