FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מוסקה צמחונית מלאה בטעמים

מנה נהדרת לצמחוניים ולא רק – מוסקה תפוחי אדמה, פולי סויה ויוגורט. מוסקה צמחונית מושקעת בטעם נפלא.

מצרכים למוסקה:

  • 3 כפות – שמן זית
  • 1 כוס – פולי סויה
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2-1 שיני שום, טחונות
  • 1/3 כוס רסק עגבניות
  • 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
  • 1 כף – זעתר (לא חובה)
  • 3-4 תפוחי אדמה, גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות

מצרכים לתיבול:

  • 1 כפית – כמון
  • ½ כפית – כורכום
  • 1 כף – פפריקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מצרכים לציפוי:
  • 1 כוס – יוגורט
  • 2 כפות – קמח
  • 3 ביצים (L)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. מחממים בסיר גדול על אש בינונית שמן, מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות, עד להשחמה (מערבבים מדי פעם).
  3. מוסיפים שום ותפוחי אדמה ומבשלים כ- 10-15 דקות, מערבבים מידי פעם, עד שתפוחי האדמה כמעט מבושלים.
  4. מוסיפים פנימה את הכמון, הכורכום והפפריקה ומבשלים למשך כדקה.
  5. מוסיפים פולי סויה, עגבניות ורסק עגבניות ומבשלים למשך כ15-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים והנוזל מצטמצם.
  6. מוסיפים זעתר, מלח ופלפל, מבשלים עוד דקה אחת.
  7.  מוזגים את התערובת לתבנית מלבנית עמוקה שמתאימה לתנור.

הכנת הציפוי:

  1. בקערה בינונית מקציפים יחד את כל המרכיבים, עד שנוצרת תערובת אחידה ומוצקה מעט.
  2. שופכים את התערובת על תערובת תפוחי האדמה שבתבנית.
  3. אופים למשך 40-50 דקות, עד להזהבה. מגישים חם.
  4. בתאבון!
דילוג לתוכן