FoodisGood

קינוח שמנת וגבינת עיזים מיוחד לשבועות

הקינוח הזה מושלם לשבועות, הוא משלב באופן מופלא שמנת וגבינת עיזים יחד עם פירות יער רעננים. חגיגה אמיתית של טעמים וההכנה קלה במיוחד.

זמן הכנה: 20 דק' | זמן קירור: שעה | סה"כ: שעה ו-20 דק'

מצרכים:

  • 2 כוסות חלב
  • 250 גרם גבינת עיזים למריחה
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1/4 כוס דבש
  • גרידה של לימון אחד
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 30 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כף מיץ לימון
  • קורט מלח

להגשה:

  • תותים ופירות יער טריים / קפואים
  • מעט נענע

הוראות הכנה:

  1. בסיר בינוני מערבבים חלב, שמנת, תמצית וניל, דבש וגרידת הלימון ומביאים לרתיחה.
  2. מסירים מהאש, מכסים ומניחים להתקרר כ – 15 דקות.
  3. בסיר נפרד מקציפים ביצים, סוכר וקורנפלור לתערובת אחידה.
  4. יוצקים פנימה בהדרגה את תערובת החלב והשמנת, תוך כדי ערבוב.
  5. מביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה במשך דקה.
  6. מסירים מהאש, מצננים מעט ומעבירים את התערובת לבלנדר.
  7. מוסיפים גבינת עיזים, חמאה, מיץ לימון ומלח ומערבבים לתערובת אחידה.
  8. יוצקים את התערובת לכוסות הגשה, מכסים ומכניסים למקרר לשעה.
  9. להגשה: מקשטים עם תותים ונענע ומגישים.
    בתאבון!

עוד קינוחי כוסות מיוחדים: