הקינוח הזה מושלם לשבועות, הוא משלב באופן מופלא שמנת וגבינת עיזים יחד עם פירות יער רעננים. חגיגה אמיתית של טעמים וההכנה קלה במיוחד.
זמן הכנה: 20 דק' | זמן קירור: שעה | סה"כ: שעה ו-20 דק'
מצרכים:
- 2 כוסות חלב
- 250 גרם גבינת עיזים למריחה
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- 1 כף תמצית וניל
- 1/4 כוס דבש
- גרידה של לימון אחד
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות קורנפלור
- 30 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 כף מיץ לימון
- קורט מלח
להגשה:
- תותים ופירות יער טריים / קפואים
- מעט נענע
הוראות הכנה:
- בסיר בינוני מערבבים חלב, שמנת, תמצית וניל, דבש וגרידת הלימון ומביאים לרתיחה.
- מסירים מהאש, מכסים ומניחים להתקרר כ – 15 דקות.
- בסיר נפרד מקציפים ביצים, סוכר וקורנפלור לתערובת אחידה.
- יוצקים פנימה בהדרגה את תערובת החלב והשמנת, תוך כדי ערבוב.
- מביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה במשך דקה.
- מסירים מהאש, מצננים מעט ומעבירים את התערובת לבלנדר.
- מוסיפים גבינת עיזים, חמאה, מיץ לימון ומלח ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לכוסות הגשה, מכסים ומכניסים למקרר לשעה.
- להגשה: מקשטים עם תותים ונענע ומגישים.
בתאבון!