FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

קינוח מילקי קפוצ'ינו ב-10 דקות עבודה

על ידי מהמטבח של אורלי  , , , ,

5 מצרכים בסיסיים, 10 דקות עבודה ויש לכם קינוח מילקי קפוצ'ינו מדליק שישדרג כל ארוחה. ניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה. יש להכין יום לפני האירוח.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 10 דקות
  • 10 דקות

    10 דקות

  • כ-24 מנות אישיות

מצרכים למתכון

למוס שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

2 מיכלי שמנת מתוקה / קצפת צמחית לפרווה

כפית תמצית אספרסו

לקצפת:

250 מ"ל שמנת מתוקה / קצפת צמחית לפרווה

2 כפות אבקת סוכר

לקישוט

שוקולד מגורד / מקופלת (לא חובה)

הוראות הכנה

לקערה שמתאימה למיקרוגל נשפוך שמנת מתוקה אחת, נשבור לתוך הקערה את קוביות השוקולד ונחמם כדקה, נוציא, נוסיף את תמצית האספרסו ונערבב היטב עד לקבלת קרם מבריק ללא גושים, אם עדיין יש גושים נחזיר למיקרוגל לחצי דקה נוספת.

נכסה את הקערה ונעביר את התערובת למקרר ללילה שלם.

לאחר הקרור נעביר את תערובת השוקולד לקערת המיקסר, נוסיף לקרעה מיכל שני של שמנת מתוקה ונקציף יחדיו עד לקבלת קרם תפוח ויציב.

נעביר את המוס לשקיץ זילוף ונזלף לכוסות חד פעמיות, ניתן להעביר בעזרת כף במקום שקית זילוף.

בקערת המיקסר נקציף יחדיו שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד לקסלת קצפת תפוחה ולא יותר.

נזלף מעל למוס השוקולד שבכוסות ונקשט בשוקולד מגורד.

16 דירוגים וחוות דעת

שירה

הכנתי, ויצא מעולה !!! תודה רבה

רונית

מומלץ לעשות תחתית של בסקווטים מרוסקים עם דבש.

שי

אפשר לשים את במקפיא ולא במקרר לשעתיים בערך?

עדי

אם אני לא רוצה לחכות לילה שלם- אפשר לשים את זה במקפיא? לכמה זמן?

אפרת

המסתי שוקולד ושמנת ושמתי במקרר לפי המתכון, עכשיו אני שמה לב שבטעות המסתי את השוקולד המריר ו2 שמנת… זה קריטי אם אני אקציף את הרולד והשמנת המומסים מבלי להוסיף עוד שמנת?

היי אורי,
1. השוקולד אכן מתקשה אבל הפשרה מהירה של 2 דקות והוא מוכן להקצפה.
2. אכן יוצאות 24 מנות בכוסות קטנות (של קינוחי כוסות), כמובן שזה משתנה בהתאם לגודל הכוס.

אורי

שתי שאלות:
האחת, האם השוקולד המקורר במשך לילה שלם לא הופך לנוקשה וקשיח, כך שיש בעיה בהקצפתו עם שמנת מתוקה?
השנייה, מה הכמות שמתקבלת? באחת התשובות כאן נרשם 24 מנות אישיות??? האמנם?? זה המון.

רעות

אפשר להכין בפרווה ולהקפיא?

ביבי

היי זה יוצא מרשים במראה??

היי שירן,
הכמות שיוצאת מהמתכון היא כ-24 מנות אישיות.

היי מאי,
תודה רבה על תשומת הלב, המתכון יתוקן.

שירן

מה הכמות שיוצאת?

מאי

לפי המתכון שרשמת יש 3 שמנת מתוקה. לא 2.
אחת במיקרו עם השוקלד, אחת בהקצפה של המוס שוקולד ואחת בהקצפה עם האבקת סוכר.

היי לילי,
ניתן להשתמש ב- 3/4 כפית אבקת נס קפה.

לילי

אם אין תמצית אספרסו? מה התחליף?

חיה

מתכון קלללל להכנה!!!!
וטעיםםם מאודדד!
תודה רבה!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.