Refresh

This website www.foodisgood.co.il/general/passover-lasagna/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

FoodisGood

לזניה כשרה לפסח – חלבית וקלה להכנה

חול המועד, כבר הכנתם לחמניות לפסח וגם סלט ביצים. מה עוד אפשר לאכול לארוחת הערב? הנה מתכון מעולה ללזניית מצות כשרה לפסח – המצות מתחפשות לעלי לזנייה, בשילוב עם גבינות ורוטב עגבניות, זו ארוחה מקורית ונהדרת לילדים וגם למבוגרים.

עוד מתכונים מעניינים לפסח:

מצרכים

  • 6-8 מצות

לרוטב עגבניות:

  • 500 גרם עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית וחצי סוכר
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לגבינות:

  • 250 גרם קוטג’ או גבינה לבנה
  • 250 גרם גבינה צהובה מגוררת (או פתיתי גבינה צהובה)
  • 100 גרם גבינה מלוחה מגוררת (בולגרית, פטה, צפתית וכו’..)

איך מכינים?

  1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב.
  2. בקערה שנייה מערבבים את כל הגבינות.
  3. משמנים תבנית פיירקס ויוצקים לתוכה כף מרוטב הלזניה, מורחים על חלקה התחתון של התבנית.
  4. שוברים את המצות לחצאים ומרטיבים בהרבה מים, מניחים בערימה בין 2 מגבות ומחכים כ-10 דקות לריכוך המצות.
  5. מסדרים שכבת מצות, מעל יוצקים שכבת רוטב עגבניות (כשליש מכמות הרוטב) ומעליה שכבת גבינות (כשליש מכמות הגבינות).
  6. ממשיכים לעוד 2 שכבות כך: שכבת מצות >> שכבת רוטב >> שכבת גבינות >> שכבת תוספות. שכבת מצות >> שכבת רוטב >> שכבת גבינות. אנחנו מצפים לקבלת 3 שכבות של מצות ולסיים עם שכבת הגבינות (שימו לב – כמות השכבות יכולה להשתנות בהתאם לגודל התבנית, לכן, בחרו בתבנית קטנה).
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות ועוטפים את התבנית בנייר כסף.
  8. אופים את הלזניה במשך 40 דקות, מסירים את נייר הכסף וממשיכים באפייה של כ-10 דקות נוספות, שימו לב ללזניה וודאו שהשכבה העליונה לא נשרפת.
  9. מוציאים, מצננים לפחות 10 דקות, חותכים ומגישים.
  10. מצננים מעט את הלזניה לטמפרטורת החדר ובעזרת סכין חדה חותכים לריבועים בגודל הרצוי.
7 מתכונים למאפי שום טעימים לארוחת ערב

לאוהבי השום: 7 המתכונים הבאים למאפי שום יהפכו כל אירוח או ארוחת ערב להרבה יותר מוצלח. מאצבעות שום קלאסיות ועד שבלולי גבינות ושום, כל מאפה שאוהב שום אמיתי צריך להכיר!

קיש בצל וגבינות בסגנון צרפתי

אחד מהמאפים האהובים ביותר – קיש בצל עשיר עם שמנת וגבינת צ'דר על בסיס בצק פריך ביתי מעולה, אין יותר מפנק מזה. ניתן להכין את הבצק שלושה ימים מראש ולאפות את הקיש ביום הרצוי, אבל את מילוי הבצל והגבינות מומלץ להכין באותו היום.

5 מנות איטלקיות לשבועות

אין כמו המטבח האיטלקי כדי לקבל השראה לחג שבועות! אספנו לכם 5 מנות איטלקיות שמתאימות בול לשולחן שבועות.

פשטידות מרוקאיות מושקעות לשבת ולחג

לא משנה איך תקראו לה, מחמאר או מעקודה, היא כנראה הפשטידה הטעימה ביותר, משביעה ועשירה בטעמים יותר מכל פשטידה אחרת! בגלל זה אנחנו כל כך אוהבים להכין אותן בשבתות ובחגים.
בעמוד הבא ריכזנו את כל הגרסאות לפשטידה מרוקאית, בחרו את הגרסה שלכם :)

דילוג לתוכן