FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קיש תרד וגבינת שמנת צבעוני ומושלם

מלית הקיש עשירה בתרד וגבינות ומתובלת עם עשבי תיבול. לקישוט הקיש מניחים גבעות עגבניות שרי, מה שהופך אותו לחגיגי וצבעוני במיוחד.

מתכון לקיש תרד מושלם

זמן הכנה: 30 דק' | זמן אפיה: 40 דק' | סה"כ: שעה 

מצרכים:

לבצק פריך:

  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 140 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות מים קרים

למילוי התרד:

  • 1 חבילת עלי תרד קפואים, מופשרים ומסוננים
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק.
  • 1 וחצי כוסות עגבניות שרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 ביצים גדולות
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת, מכל סוג שאוהבים
  • 1 גביע גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה:

  1. משמנים תבנית קיש עגולה בגודל 24 ס"מ

להכנת הבצק:

  1. במעבד מזון שמים קמח ומלח ומערבבים. מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת פירורית.
  2. טורפים ביצה בקערית עם מים קרים ומוסיפים לתערובת הקמח. מעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק יבש מוסיפים כף מים קרים ואם הבצק דביק מוסיפים כף קמח ומעבדים כמה שניות נוספות.
  3. מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ומאחדים בידיים.
  4. מרדדים את הבצק בהתאם לתבנית שבה אנו משתמשים, בגודל קצת יותר גדול מהתבנית.
  5. מעבירים את הבצק בזהירות לתבנית האפייה ומהדקים כלפי מטה ובצדדים.
  6. דוקרים את הבסיס במזלג, מכסים בניילון נצמד ומכניסים להקפאה עד לאפייה.

להכנת מילוי התרד:

  1. מחממים תנור ל -180 מעלות.
  2. סוחטים היטב את תרד ומעבירים למסננת להוצאת נוזלים.
  3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כ-5 דקות עד להזהבה.
  4. מוסיפים תרד ומלח למחבת ומטגנים 4-5 דקות נוספות. מכבים ומניחים בצד.
  5. בקערה גדולה טורפים ביצים, מוסיפים גבינות, שמנת, פירורי לחם, פטרוזיליה ותבלינים ומערבבים.
  6. מוסיפים את התרד המטוגן ומערבבים היטב.

להרכבת הקיש:

  1. מוציאים את הקיש מהמקפיא ויוצקים בעדינות את התערובת.
  2. מפזרים בצורה יפה את עגבניות השרי על הבלילה ודוחפים מעט פנימה.
  3. אופים במשך 40-50 דקות עד שהקיש מזהיב ומעט רך באמצע.
  4. מוציאים מהתנור ומקררים מעט לפני ההגשה.
    בתאבון!

עוד מתכוני קיש נפלאים:

דילוג לתוכן