עוגת הגבינה הקלאסית עשויה שכבות בצק שמרים, מילוי גבינת שמנת עשיר ושכבת קראמבל פריך לסיום. אם אתם מחפשים גיוון לעוגת הגבינה שלכם – זה המתכון בשבילכם!
מתכון לעוגת קראמבל גבינה
זמן הכנה: 30 דק' | זמן אפייה: 40 דק' | סה"כ: שעה ו-10 דק'
מצרכים:
לבצק:
- 500 גרם קמח לבן
- 50 גרם שמרים טריים
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים
- 125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 125 מ"ל חלב
למילוי:
- 750 גרם גבינה 9%
- 225 גרם גבינת שמנת
- 120 גרם סוכר
- 1 ביצה
- 1 חלמון ביצה
- 1 אינסטנט פודינג וניל
לקראמבל:
- 300 גרם קמח לבן
- 150 גרם סוכר
- 160 גרם חמאה
הוראות הכנה:
- שמים בקערה שמרים, כף סוכר, חלב וכמה כפות קמח. מערבבים, מכסים ומניחים בצד כ-10 דקות.
- לאחר 10 דקות מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק, לשים ביד או בעזרת מיקסר, עד לקבלת בצק חלק.
- מכסים ומניחים לנוח במשך שעה או עד שהוא מכפיל את הנפח.
- מכינים את הפירורים מעל: מערבבים את המרכיבים רק עד שהבצק מתאחד ונוצרים פירורים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר.
- מכינים את המילוי: טורפים ביצה וחלמון ביצה עם הסוכר, לקצף אוורירי, מוסיפים גבינה ואינסטנט פודינג וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 32*25 בנייר אפייה.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה שקומח קלות ולשים מעט.
- חותכים את הבצק לשתי חתיכות ומרדדים אותו לגודל התבנית.
- מניחים שכבה ראשונה על התבנית, שופכים מעל את בלילת הגבינה ומניחים מעל את הבצק השני.
- מוציאים את בצק הקראמבל מהמקרר, חותכים לרצועות (או מגררים) ומפזרים מעל העוגה.
- אופים כ- 40 דקות, עד שהקראמבל מזהיב.
בתאבון!