FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!

עוגת קראמבל גבינת שמנת מפנקת במיוחד

עוגת הגבינה הקלאסית עשויה שכבות בצק שמרים, מילוי גבינת שמנת עשיר ושכבת קראמבל פריך לסיום. אם אתם מחפשים גיוון לעוגת הגבינה שלכם – זה המתכון בשבילכם!

מתכון לעוגת קראמבל גבינה

זמן הכנה: 30 דק' | זמן אפייה: 40 דק' | סה"כ: שעה ו-10 דק'

מצרכים:

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 125 מ"ל חלב

למילוי:

  • 750 גרם גבינה 9%
  • 225 גרם גבינת שמנת
  • 120 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל

לקראמבל:

  • 300 גרם קמח לבן
  • 150 גרם סוכר
  • 160 גרם חמאה

הוראות הכנה:

  1. שמים בקערה שמרים, כף סוכר, חלב וכמה כפות קמח. מערבבים, מכסים ומניחים בצד כ-10 דקות.
  2. לאחר 10 דקות מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק, לשים ביד או בעזרת מיקסר, עד לקבלת בצק חלק.
  3. מכסים ומניחים לנוח במשך שעה או עד שהוא מכפיל את הנפח.
  4. מכינים את הפירורים מעל: מערבבים את המרכיבים רק עד שהבצק מתאחד ונוצרים פירורים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר.
  5. מכינים את המילוי: טורפים ביצה וחלמון ביצה עם הסוכר, לקצף אוורירי, מוסיפים גבינה ואינסטנט פודינג וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  6. מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 32*25 בנייר אפייה.
  7. מעבירים את הבצק למשטח עבודה שקומח קלות ולשים מעט.
  8. חותכים את הבצק לשתי חתיכות ומרדדים אותו לגודל התבנית.
  9. מניחים שכבה ראשונה על התבנית, שופכים מעל את בלילת הגבינה ומניחים מעל את הבצק השני.
  10. מוציאים את בצק הקראמבל מהמקרר, חותכים לרצועות (או מגררים) ומפזרים מעל העוגה.
  11. אופים כ- 40 דקות, עד שהקראמבל מזהיב.
    בתאבון!

עוד גרסאות מומלצות לעוגת גבינה:

חדשים

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *