FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

מתכון לעוגת גבינה פירורים קלה ללא אפייה

על ידי ממטבחה של עדה כהן  ,

כשרוצים עוגה מפנקת - אין כמו עוגת גבינה עם פירורים. ההכנה שלה פשוטה והתוצאה תמיד מוצלחת. מתכון לעוגת גבינה פירורים קלה שתמיד תמיד מצליחה, כזאת שתתחסל ברגע שיצאה מהמקרר.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

  • תבנית עגולה 26

מצרכים למתכון

לשכבות פירורים

250 גר' ביסקוויטים פתי-בר

100 גרם חמאה

לעוגת הגבינה

2 גביעי שמנת מתוקה

4 כפות סוכר

1 שקית פודינג וניל

200 גרם שמנת חמוצה 27%

500 גרם גבינה לבנה

הוראות הכנה

נכין את הפירורים

את הביסקוויטים נטחן במעבד מזון למרק טחון אך לא חולי.

את החמאה נמיס כדקה במיקרוגל ונשפוך על הביסקוויטים, נערבב היטב.

נשמן תבנית עגולה בקוטר 26 ונניח בתחתית התבנית כ- 3/4 מכמות הפירורים, נהדק היטב לתחתית בעזרת כוס ונניח במקרר.

נכין את עוגת הגבינה

במיקסר עם וו הקצפה נקציף 2 שמנת מתוקה עם סוכר ושקית פודינג ווניל, עד לקבלת קצפת יציבה.

נקפל לתוך הקצפת את השמנת החמוצה והגבינה הלבנה.

נשפוך את בלילת עוגת הגבינה על תחתית הפירורים, נשטח היטב.

נפזר מעל למלית הגבינה את הפירורים הנותרים.

נעביר את העוגה להתייצבות של כשעה במקפיא ומשם למקרר למשך לילה שלם.

עוגת גבינה פירורים ניתן להכין גם...

לעוגה מהירה - ניתן לוותר על קירור העוגה לילה במקרר ובמקום זאת לקרר כ-4 שעות במקפיא.

אישית / בכוסות - עפ"י המתכון ניתן גם להכין עוגת גבינה בתבניות אישיות או בכוסות.

דיאטטית - להכנת עוגה דיאטטית ניתן להשתמש בשמנת וגבינה לבנה רזות.

פירורי לוטוס - להכנת עוגת פירורים משודרת ניתן להשתמש במגוון סוגי ביסקוויטים - פתיבר, לוטוס, ביסקוויט שוקולד ועוד.. (קליק למתכון לעוגת לוטוס משגעת)

עם גבינת שמנת - להכנת עוגה עשירה יותר ניתן להחליף את הגבינה הלבנה בגבינת שמנת מסקרפונה / נפוליאון / טוב טעם עם אחוזי שומן גבוהים.

עם ג'לטין - להכנת העוגה עם ג'לטין (שנותן לעוגה יציבות ומבנה) יש להמיס בסיר קטן 1/4 כוס מים עם כף ג'לטין ולערבב ללא הפסקה, כשהג'לטין נמס וללא גושים נערבב אותו בבלילת הגבינות.

אם אתם בעניין של עוגות קלאסיות, אל תפספסו:

  1. עוגת שוקולד ב-27 סוגים שונים
  2. עוגת ביסקוויטים מדהימה שאסור לפספס
  3. עוגת מייפל בחושה נהדרת

מוזמנים להציץ בעמוד המיוחד שהכנו שמרכז את כל סוגי המתכונים לפי נושאים, ממש כאן >> עמוד מתכונים מרכז

17 דירוגים וחוות דעת

נטלי

ואוו! מתכון מעולה שקצר המון מחמאות! פעם ראשונה שאני מכינה עוגת גבינה ויצא ככ מוצלח! תודה רבה

וואוו!! עוגה מעלפת!!

איזה כיף שיש את המתכונים שלכם!!
ככה אני מרשימה את כולם חח 🙂 🙂

רבקה

האם אפשר להקפיא את העוגה כמה ימים? ואם לא כמה ימים אפשר לשמור אותה במקרר?

ריקי עורקבי

עוגת גבינה פירורים היסטרית הצלחתי להרשים מישהו חשוב 😉

הגר

מה שחסר במתכון הזה היא גרידת לימון שיש להוסיף לתערובת הגבינה והשמנת בסוף. משדרג את הטעם ומשפר אותו לאין ערוך.

היי אופה מתחילה,
כן, הכוונה בדיוק לזה 🙂

היי יפית, בהחלט כדאי להוסיף גרידת לימון!
כפית גרידת לימון לבלילת הגבינה תיתן לך עוגה גבינה לימונית נפלאה.

יפית

היי, האם מומלץ להוסיף גרדת לימון, ואם כן כמה? תודה

אופה מתחילה

שלום,
מצוין ברכיבים: 2 גביעי שמנת מתוקה, הכוונה לקרטונים הקטנים של השמנת להקצפה? 250 מ"ל ליחידה?

היי אביבה,
לא ניתן להכין את העוגה בלי פודינג.
הפודינג עוזר לטעם וגם חשוב כדי לייצב את העוגה.

אביבה

שלום,
אפשר בלי פודינג ?
משהו אחר?
תודה

אסנת

באיזה תבנית מכינים את העוגה (עגולה מרובעת חד פעמית וכו) תודה

היי שני,
הג'לטין תורם להכנת עוגת גבינה יציבה יותר.
ניתן להכין ללא ג'לטין אך העוגה תצטרך לשבת במקרר זמן רב יותר.

שני

למה כולם מכינים עוגת גבינה עם ג'לטין? למה הוא תורם?

אסנת

חולה על העוגה הזאת 🙂
למרות שאני לא מבינה למה כולם קוראים לה עוגת גבינה, לטעמי זו עוגת שמנת פירורים
בכל מקרה העוגה מעולה ומאוד קלה להכנה
תודה לעדה כהן

היי חגית, בטח! מצרפת לך מתכון לפירורים לעוגת גבינה:
בצק פריך לפירורים – מתכון לבצק פריך להכנת פירורים: בקערה גדולה נלוש 200 גרם חמאה קרה עם 3 כוסות קמח לבן, 3 חלמונים ו-חצי כוס סוכר.
נשטח את הבצק על תבנית 26 ונחורר, \את הבצק הנותר נשטח על תבנית תנור. נאפה את 2 התבניות בתנור חם על 180 מעלות עד להזהבה, נצנן ונרכיב את העוגה.
נשפוך את בלילת הגבינות על הבצק הפריך בתבנית ומעליו נפורר את הבצק הפריך שנותר.

בהצלחה 🙂

חגית

שלום העוגה נראית נפלא
רציתי לדעת אם יש מתכון להכנת פירורים ביתיים?
תודה מראש

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן