FoodisGood

מתכון: עוגת גבינה ניו יורקית עשירה במיוחד

את עוגת הגבינה הניו יורקית מכינים, איך לא, עם גבינת שמנת ניו יורק (כזו שמכילה אחוזי שומן גבוהים), מה שהופך אותה לסופר קרמית וסופר עשירה ומבטיח תוצאה מעולה בכל פעם. לפניכם מתכון קלאסי לעוגת גבינה בסגנון ניו יורק שהיא גם מושלמת בטעם וגם מאוד קלה להכנה, פשוט תענוג!

מתכון לעוגת גבינה ניו יורק

זמן הכנה: 30 דק' | זמן אפייה: שעה | סה"כ: שעה וחצי

מצרכים:

לתחתית העוגה:

  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 2 כפות סוכר
  • 80 גרם חמאה ללא מלח, מומסת

למלית:

  • 800 גרם גבינת שמנת 30% שומן בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת (אופציונלי)

הוראות הכנה:

להכנת התחתית:

  1. מחממים את התנור ל – 160 מעלות, משמנים תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ במרגרינה או חמאה.
  2. מניחים בתחתית התנור מגש תנור עם מים כדי ליצור אדים בתנור.
  3. מפוררים במעבד מזון את הביסקוויטים.
  4. מוסיפים חמאה מומסת וסוכר ומערבבים מעט, עד שהחמאה נטמעת בביסקוויטים.
  5. מעבירים לתבנית האפייה, יוצרים שכבה אחידה ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מכסים ומכניסים למקפיא עד לשימוש.

להכנת המלית והרכבת העוגה:

  1. מקציפים במיקסר גבינת שמנת כשתי דקות, עד לקבלת מרקם חלק.
  2. מוסיפים סוכר וקורנפלור ומקציפים לאיחוד. מנקים את הדפנות עם מרית, כדי לוודא שהכל מתערבב היטב.
  3. מוסיפים ביצים, ביצה אחת בכל פעם, עד שכל אחת מהן נבלעת בתערובת. מוסיפים שמנת, תמצית וניל וגרידת לימון ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ועוטפים אותה בנייר כסף.
  5. יוצקים את הבלילה על בסיס העוגה ומיישרים.
  6. אופים בתנור חם במשך 60 דקות. העוגה מוכנה כשהיא מזהיבה מעט, הקצוות מוצקים ומרכז העוגה רוטט מעט.
  7. מכבים את התנור, פותחים מעט את דלת ומשאירים את העוגה בתנור למשך שעה.
  8. מוציאים ומקררים בטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה שלם.
    בתאבון!

עוד מתכונים לעוגות גבינה מעולות:

  1. עוגת גבינה אפויה קלה, פשוטה וגבוהה
  2. מתכון לעוגת גבינה פירורים ללא אפייה
  3. עוגת גבינה אוריאו ללא אפייה
  4. עוגת גבינה עם ממרח לוטוס
שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן