FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!


עוגת גבינה אפויה קלה, פשוטה וגבוהה

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

עוגת גבינה סופר קלאסית
ללא תחתית פריך, נקייה, לבנה, ישרה, גבוהה וטעימה באמת ברמות. בלי גבינת שמנת ובלי קילו גבינה לבנה (ממש בלי לזלזל בשום מתכון אני אוהבת עוגת גבינה בכל דרך וצורה) אבל זה מה שעושה אותה לכל כך קלילה וטעימה.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 45 דקות
  • 30 דקות

    1 שעה 15 דקות

    1 שעה 45 דקות

  • תבנית 26

מצרכים למתכון

6 ביצים L מופרדות

750 גרם גבינה לבנה 9%

כפית תמצית וניל

4 כפות קורנפלור

2 כפות קמח שטוחות

5 כפות פודינג וניל

חצי מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס סוכר + כוס סוכר

הוראות הכנה

להפריד 6 ביצים.

בקערה לערבב חלמונים, גבינה לבנה ותמצית וניל.

להוסיף קורנפלור ושתי כפות קמח שטוחות.

להקציף פודינג וניל עם חצי מיכל שמנת מתוקה וחצי כוס סוכר. לקפל לתוך הגבינות.

להקציף את החלבונים עם כוס סוכר וגם לקפל לתוך הגבינות.

לאפות בתנור חם 200 מעלות 15 דקות להוריד ל-160 ולהמשיך לאפות במשך שעה.

פשוט עוגת גבינה קלה, טעימה ומוצלחת. בתאבון..

אני תמיד תמיד מכינה את העוגה הזו בלילה, מכבה את התנור ועולה לישון. בבוקר רק מוציאה למקרר והיא תמיד יוצאת מוצלחת.


אוהבים עוגות גבינה?

יש לנו עוד כמה מתכונים שאתם פשוט חייבים לשמור!

אל תפספסו!

74 דירוגים וחוות דעת

מרסל דדיה

עוגה נדירה ממש כייף להכין הילדים חיסלו לא נשאר למחרת כלום
ויצא עוגה גבוהה וממש טעימה

רוני

עוגה מדהימה וקלה להכנה. אפיתי לכבוד חג שבועות ויצאה נהדרת, קלילה, אוורירית, מתוקה (אבל לא יותר מידי) – מתכון מנצח. תודה רבה!

ורד

עוגה מעולה! אפיתי עם גבינה 5%,חג שמח !!!

נעמי

העוגה פשוט מטורפת!!כל כך טעימה ,גבוהה מוצקה כמו בקונדיטוריה.הכנתי שתי תבניות,להיום נשאר רבע עוגה.היא נשארה גבוהה ולא נוצר שקע באמצע.פשוט תענוג.:)

יפעת

מדוע היא נוחתת באמצע והשוליים נשארים גבוהים?
אגב.. אחת העוגות הכי מוצלחות!!!

מיטל

וואו תודה רבה על המתכון יצאה מדהימה!!!

FoodisGood

היי נוי,
אם כל העוגות שלך עולות המון בתנור ואז צונחות זה יכול להיות כמה בעיות, ממליצה להציץ בכתבה הזאת כדי להבין יותר לעומק >> טיפים לאפיית עוגות

נוי

היי. רציתי לשאול למה העוגה עולה ועולה לי בתנור , ואחרי שאני מכבה את התנור ומשאירה אותה בערך חצי שעה להצטנן בתנור , היא יורדת לי ..
ולא משנה בעוגה הזאת כמעט בכל עוגה ..

אורלי

שלום
אם מחליפים את הקמח ואת הקורנפלור , מחליפים את שניהם בקמח תפוח אדמה.
מה הכמות המדוייקת שצריך להוסיף?

ברוב המתכונים יש גם לפחות גביע שמנת חמוצה 250 גרם, האם גם כאן ניתן להוסיף? או שלא כדאי וזה יגריע מהמרקם והטעם?

שני

עוגה אליפות כמה מחמאות קיבלתי… מאז שגיליתי את המתכון לא הפסקתי להכין ,תודה!!!

יובל

אם אני מכבה את התנור ומשאירה את העוגה היא לא תיפול? וגם- לשים טורבו או רגיל?

גאיה

שלום,
ראשית אציין שכל מתכון של הילה המקסימה יוצא מדויק ושווה ברמות! נסו את העוגיות המגולגלות שלה…
שאלה להילה: אם בכל זאת רוצים פה תחתית בצק – איך להכין ומתי לאפות?

שני

אליפות של מתכון טעם של עוד ועוד עוגה נדירה…. האם ניתן להקפיא את העוגה??

חגית

היי האם אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית הבנונית ?

טל

הכנתי כפעם הראשונה בחיי עוגת גבינה לפי המתכון הזה והצליח לי! קצרתי תשבוחות… תודה רבה.

לילך

אני רוצה להכין את העוגה אך יש לי מספר שאלות:
1.האם צריך לשמן את התבנית?
2.האם יש צורך לשים תבנית עם מים בתנור?

קארין

התחשק לי עוגת גבינה קרוב לחודש וכל פעם ניסיתי להימנע מהקלוריות עד שנתקלתי במתכון הזה ורצתי לקנות חומרים. יצא טעים למות. תודה רבה

שירה

עוגה מדהימה!
כבר הכנתי פעמיים בהפרש של כמה ימים…
אני רוצה להכין אותה אבל בתבניות יותר קטנות
(נניח 2-3)
באילו גדלים תכנס הכמות הזו? והאם זמן האפיה לא משתנה? תודה

תהילה

עוגה מוצלחת ביותר!!! אני מכינה כבר כמה שנים את אותה עוגה רק בלי השמנת מתוקה המקומה אני שמה גביע לבן וגביע שמנת חמוצה. יוצא פצצה!!! וגורף מחמאות…

היי טל,
בהחלט ניתן להשתמש בגבינה עם אחוזי שומן נמוכים יותר.

טל

אפשר גבינה לבנה 5 אחוז?

היי חני, המתכון נהדר ולא מצטברים נוזלים בתחתית התבנית.
אם בכל מקרה את רוצה את הטיפ הקלאסי – בכדי שלא יצטברו נוזלים בתחתית לאחר הקירור יש להשתמש בגבינה שמנה יותר (גבינת שמנת טבעית) ולסנן את הגבינה לפני האפייה. פשוט להניח את הגבינה במסננת עדינה למשך הלילה במקרר.

אלין

אף לא לא ניסיתי לעשות עוגת גבינה אפויה כי פחדתי שלא יצא לי… אבל הפעם אמרתי שאנסה וזה הצליח!!!! עוד לא טעמתי עוגת גבינה אפויה כזאת טעימה !!!! המון תודות על המתכון!!!

סי

מצויינת וטעימה במיוחד

חני

מה עושים עמ"נ שלא יצטברו נוזלים בתחתית לאחר הקירור?

דבי

עוגה ללא תחתית מגירה נוזלים לאחר האפיה מה עשיתי לא בסדר?

היי יעל, זו גרסה עם גבינות רזות, בהחלט ניתן להמיר את הגבינות לגבינות עשירות יותר. נפוליאון או כל גבינה עם אחוזי שומן גבוהים יותר תהיה נהדרת לפי המתכון הזה.

היי מירב, אם את מכבה את התנור אין בעיה להשאיר את הדלת סגורה, בחצי שעה הראשונה יש להשאיר פתח קטן ולאחר מכן לסגור לגמרי. העוגה תשמור על הגובה שלה ותצא ממש מוצלחת.

היי נילי, להכנת עוגת גבינה ללא גלוטן יש להמיר את הקמח בקורנפלור, במקום 4 כפות קורנפלור – 6 כפות ובלי קמח 🙂 בהצלחה.

Yaely

אפשר להמיר את הגבינה או חלק ממנה בגבינה שמנה יותר? כמו נפוליאון?

מירב

אם אני משאירה את העוגה בתנור למשך הלילה, להשאיר את הדלת פתוחה או סגורה?

נילי

איך אפשר להכין את העוגה בלי הקמח שתיהיה ללא גלוטן?
תודה 🙂

שני

המתכון קל הכי כייף להכין רק חבל שלא מצויין עוד פרטים כמו האם חייב תבנית מים בתוך התנור, או לשמן תבנית לא לשמן, הרי ידוע שבעוגות צריך ללכת לפי הספר….

sharon

יישמתי את הטיפ והשארתי את העוגה לנוח בתנור כל הלילה, רוצה לפרגן על המתכון כי העוגה יצאה טעימה במיוחד..

היי דנית,
יכול להיות ששימנת את התבנית?

היי אס, לאפיית העוגה יש להשתמש בקמח רגיל.

דנית מחיפה

היי עשיתי את העוגה בדיוק כמו שכתוב היא עלתה באפייה מאוד יפה…בגמר האפייה כיביתי את התנור והשארתי אותה לכמה שעות והעוגה צנחה ביותר מחצי …איזה בעסה יש מי יכול להסביר לי למה??

אס

קמח רגיל או תופח?

דינה

וואוו, עשיתי יצא מדהיםם!!
תודההה!!!

נעמי

עוגת הגבינה הכי טעימה שאני מכירה מכינה כל שבוע ומרוצה תודה!!

עוגה מנצחת בלי ספק!

אהבתי! המתכון קל ולא מסובך והעוגה מנצחת את כל עוגות הגבינה האפויות השונות (ויש המון מתכונים) העוגה הצליחה לי ואני ממש מרוצה נעזרתי בתגובות של הבנות אז תודה לכל מי ששאלה 🙂

אנסטסיה

אויש הילה ניסיתי והיא יצאה מדהימה
את האמת שאולי קרוב ל5 שנים שאני מכינה עוגת גבינה אפויה של קרין גורן הפעם החלטתי להשתגע ולהחליף את המתכון הקלאסי חח יצאה נהדרת לא פחות טעימה מזו של קרין גורן ואף יותר קלה להכנה.

מדרגת

מתכון מעולה!! העוגה יצאה מוצלחת ואוורירית הילדים חטפו!
השתמשתי בגבינה לבנה 5 אחוז כדי להפחית בכמות השומן.

אביחי

אף פעם לא אפיתי עוגת גבינה. חיפשתי באינטרנט עוגת גבינה קלה. מצאתי את המתכון הזה. הורדתי בכמות הסוכר ויצא מעולה. תודה

דבורי

אפשר להשתמש בריץ פרווה במקום שמנת מתוקה?
לא יכולה להשיג שמנת..

Dvorit fain

מעולה..

יובל

מדוע החלבונים לא נהיים מוקצפים?

היי דלית,
גודל התבנית הוא קוטר 26.
יש לאפות את עוגת הגבינה תחילה על 200 מעלות למשך רבע שעה ולאחר מכן על 160 מעלות.

מירב

עוגת גבינה כמו שאני אוהבת ללא תחתית הכנתי ויצא מושלם לפי ההוראות טעימה מאוד מאוד

דלית

איזה גודל תבנית ? מה גובהה החום הדרוש לאפות?

אורלי

הכנתי את העוגה כפי שרשום במתכון והשארתי אותה בתנור.
כעבור שעה העוגה צנחה.
אשמח לדעת למה.
תודה

אורלי

השארתי את העוגה בתנור כפי שרשום במתכון.
אולם כעבור שעה העוגה צנחה.
אשמח לקבל תגובה

מרוצה עד השמיים

ככה אני אוהבת! עוגה דיאטטית ומוצלחת מאוד והכי כיףף זה שהיא ממש קלה ומהירה, אחלה של מתכון
אני משתמשת רק בחצי כוס סוכר בהקצפת החלבונים ועדיין יוצאת עוגה טעימה

היי טליה,
לעוגת גבינה עם תותים יש 2 אפשרויות:
1. אפשר בהחלט פשוט להניח את התותים פרוסים על העוגה, כדאי להוסיף גם זילופי קצפת.
2. ניתן להכין ג'לי תות לפי ההוראות שעל האריזה, לסדר את פרוסות התותים על העוגה לאחר שהתקררה ולצקת את הג'לי.
בהצלחה וספרי לי איך יצא 🙂

טליה

אני רוה להכין את העוגה ולהוסיף תותים, איך את מציעה לעשות את זה? האם את מוסיפה תותים אחרי האפייה? פשוט מניחה על העוגה או שיש דרך טובה יותר? תודה

היי ורד,
הכי כדאי להכין את העוגה עם קורנפלור כדי לשמור על עוגה יציבה וגבוהה.
אם אין לך קורנפלור, נסי להשתמש בקמח תפוחי אדמה, אין מה לפחד, הטעם לא מורגש.
בהצלחה 🙂

ורד

היי הילה,
העוגה נראית מעולה, רק שאלה קטנה אני רוצה להכין , העוגה ללא קורנפלור, זכורה לי עוגת גבינה אפויה דומה מאוד לשלך אבל לא היה קורנפלור וכן הייתה שמנת מתוקה, מה יכול להחליף את הקורנפלור? תודה רבה!

עדה

עוגה כזאת טעימה!! כמו כל המתכונים שלך הילה! מתכון בטוח ומעולה!

היי צילה, אכן ניתן להכין את העוגה עם תחתית של פירורים.
מתכון לתחתית פירורים לעוגת גבינה:
250 גרם ביסקוויטים מפוררים
100 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה: ערבבי את הפירורים עם החמאה עד שכל הפירורים רטובים, הדקי את הפירורים לתחתית התבנית היטב ואפי כ-5 דקות בתנור חם על 180 מעלות. לאחר מכן, צנני את התחתית והמשיכי במתכון הרגיל לעוגת גבינה.

צילה

שלום רוצה לדעת אם אפשר להכין עוגת גבינה עם פירורים? לא קרה אלא אפויה כמו במתכון?

דפני

מכינה את העוגה שלך כל הזמן אני משדרגת עם דברים שונים לפעמים תותים, לפעמים דובדבנים, פירות יער וכמובן מגישה עם קצפת כי אי אפשר בלי!!

אתי

היי הילה איזה עוגה קלה ויפה, עד היום הכנתי עוגת גבינה עם בסיס פריך פשוט כי לא חשבתי שאפשר אחרת, רוצה לומר לך שיצאה לי עוגה באמת טובה וגבוהה כמו שהבטחת

מ

יצא מעולה
Thank you

לירון

הכנתי והוספתי גרידת לימון לטעם. יצא נפלא!

שרון

לא מצוין מה גודל התבנית
משום מה לא מצוין שיש להקציף חלבונים + סוכר
מקווה שיצא טוב

היי אתי,
מדובר בעוגה פשוטה בלי טכניקה מיוחדת, פשוט לאפות ולהוציא מהתנור, לצנן בטמפרטורת החדר.

רבקה

באיזה גודל תבנית לאפות את העוגה והאם יש צורך בתבנית מים
תודה

אתי

כשמכבים את התנור הדלת סגורה או להשאיר טיפה פתוח? האם יש צורך בתבנית מים בתנור ?

דנה

מעולה !!

קסניה

קמח רגיל או תופח?

גג

קמח תופח או לא?

סיגל

הכנתי והחלפתי 250 גרם גבינה בשמנת חמוצה ויצא מעולה!

לירן

הכנתי את העוגה והכל גלש ב15 דקות הראשונות , מדוע זה קרה?

קרן

הכנתי את העוגה ויצא מעולה.
תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.