למה עוגות בחושות מתבקעות ואיך למנוע זאת?

  פורסם בתאריך   על ידי   10 תגובות

זה קורה בדרך-כלל עם עוגות בחושות, אבל לא פוסח גם על עוגות גבינה אפויות. במהלך האפיה העוגה עולה במרכז ויוצרת צורת כיפה, שמאוחר יותר הופכת לבקע ממש לא רצוי בחלקה העליון של העוגה!

למרות שהבקע לא פוגע בטעם של העוגה, הוא מפריע לנו בעין ומפחית מיופיה, והרי כולנו יודעים שאוכלים גם עם העיניים. בזמן שניסוי וטעייה יעזרו לכם להבין את ההבדל הדק באופן האפייה שמשפיע על העוגה, החלטנו לזרז את התהליך ולאסוף עבורכם 6 טיפים שימושיים שימנעו את התבקעות העוגה בתנור.

6 טיפים לאפיית עוגות בחושות

טיפ #1 – במקום לחמם את התנור ל-180 מעלות כפי שממליצים רוב מתכוני העוגות, חממו את התנור ל-170 מעלות בלבד. הטמפרטורה הנמוכה עוזרת למנוע עלייה מהירה של העוגה והתבקעות כתוצאה מכך.

מתכון: עוגת גזר בחושה מנצחת

טיפ #2 – השתמשו במרכיבים בדיוק לפי שצויינו במתכון, הקפידו למדוד את הכמויות הנכונות של כל מרכיב ומרכיב. כמויות לא נכונות או משוערות משפיעות ישירות על אפיית העוגה ועלולות לגרום לה לעלות יותר מידי בזמן האפייה ולהתפצח במרכז.

מתכון: עוגת תפוזים פשוטה שנמסה בפה

טיפ #3 – ערבבו את החומרים בדיוק לפי ההוראות, שימו לב להנחיות מיוחדות כמו “לערבב רק עד לאיחוד” וכד’..

  • נסו להימנע מערבוב יתר אשר יכניס אוויר מיותר לבלילת העוגה שלכם, אוויר שמאוחר יותר יגרום לעוגה לעלות בתנור ולהתבקע במרכז.



  • לאחר שהעברתם את בלילה העוגה לתבנית שחררו את בועות האוויר שנלכדו בבלילה ע”י דפיקת התבנית מספר פעמים על השיש.

מתכון: עוגת מייפל בחושה

טיפ #4 – אם העוגות הבחושות שלכם מתבקעות בתנור בדרך קבע, יכול להיות שהבעיה טמונה בתנור עצמו. כדי לבדוק אם הבעיה בתנור, השקיעו במד-חום לתנור ובידקו אם הוא מתחמם בצורה מדויקת. כמו כן, עליכם למדוד את הטמפרטורה באזורים שונים בתנור ולוודא כי היא שווה. טמפרטורות לא מדויקות משפיעות על אופן אפיית העוגה.

מתכון: עוגת אגוזים פשוטה ויפה

טיפ #5 – הניחו לעוגה להיאפות כראוי! ישנם לא מעט אנשים שפותחים את דלת התנור פעמים רבות מידי כדי לבדוק את מצב העוגה, פתיחת דלת התנור משנה את הטמפרטורה. הניחו לעוגה להיאפות כראוי, לפחות בשלבים הראשונים של האפייה.

מתכון: עוגת פרג בחושה קלה להכנה

טיפ #6 – התאימו את גודל התבנית לבלילת העוגה. תבנית קטנה מידי שמכילה בלילה ממש עד לגובה התבנית, מועדת לכישלון חרוץ! איך תדעו אם התבנית מתאימה? זה פשוט – מלאו את הבלילה וודאו שהיא מגיעה רק עד לגובה של 3/4 מגובה התבנית, כך תדעו שהעוגה לא נדחסת בתבנית קטנה מידי.

מתכון: עוגת תפוחים בחושה מדהימה

יש לכם טיפים מנצחים לאפיית עוגות בחושות? שתפו אותנו בתגובות!

קטגוריות: אפייה, כללי

שיתוף

10 תגובות

  1. מירי פורמן :

    טיפים נהדרים אני יאמץ☺

  2. ע נת :

    טיפים מעולים.מיישמת אותם שנים.
    רוצה לדעה מה רצוי לעשות שהעוגה כבר אפויה.
    להוציא ישר מהתנור?להשאיר בתנור עם דלת קצת פתוחה?תודה

    • היי ענת,
      עדיף להוציא את העוגה מהתנור ולצנן אותה על רשת.
      לאחר מכן, אם היא כבר התבקעה, ניתן לקשט עם קצפת או אבקת סוכר.

  3. נילי :

    האם להכניס את הבלילה לתנור שחומם מראש או לתנור קר

    • היי נילי, תמיד לתנור שחומם מראש.
      כשמכניסים את העוגה לתנור קר, משך הזמן שלוקח לו להתחמם עלול לפגוע במרקם העוגה ואפילו לייבש אותה.

  4. מיכל :

    באיזו פונקציה התנור מומלץ להשתמש בבחושות? תודה

  5. טינה דור :

    מדוע העוגה מקבלת קרום חזק שמתפורר בעת הפריסה. לרוב מדובר בעוגות בחושות

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *