
מתכון לעוגת אגוזים פשוטה
על ידי FoodisGood עוגות
מתכון מעולה לעוגת אגוזים פשוטה וטעימה שהולכת מצוין ליד הקפה. עוגה שמתאימה מאוד לאירוח בגרסה חלבית או פרווה. ניתן לבחור בתערובת של אגוזים לפי הטעם.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
40 דקות
55 דקות
1 שעה 35 דקות
- תבנית 26 עם חור
מצרכים למתכון
1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
כוס חמאה או מחמאה רכה
2 כוסות קמח לבן
12 כפות סוכר לבן
3 ביצים גדולות (מופרדות)
2 כפיות אבקת אפיה
3 טבלאות שוקולד מריר מגוררות
1 כוס חלב או מים
לציפוי העוגה (לא חובה)
2 טבלאות שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה
1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים גס
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים בחמאה תבנית עגולה סטנדרטית ומכסים את השכבה התחתונה באגוזי לוז קצוצים.
מקציפים חמאה עם 6 כפות מהסוכר במהירות בינונית. ממשיכים להקציף בערך 5 דקות, עד שמתקבל מרקם רך וחלק.
בעודנו מקציפים במהירות איטית, מוסיפים לקערה חלמונים, בזה אחר זה ומקציפים רק עד שכל החלמונים נבלעים.
בקערה נפרדת, מערבבים יחדיו קמח, אבקת אפייה, שוקולד מגורר ואת כל האגוזים.
מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב חצי מכמות תערובת הקמח לבלילת החמאה. ממשיכים לערבב במהירות נמוכה רק עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים, תוך ערבוב איטי, את החלב וממשיכים בהוספת חצי התערובת הנותרת של הקמח בהדרגה. מערבבים עד לאיחוד מוחלט. מעבירים את בלילת העוגה לקערה.
מקציפים את 3 החלבונים במהיות בינונית עד לקבלת קציפה יציבה. מגבירים למהירות גבוהה ומוסיפים את 6 כפות הסוכר שנותרו. ממשיכים לערבב עד לקבלת קצף יציב.
מקפלים את קציפת החלבונים לתוך בלילת העוגה.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 55 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי. מצננים את העוגה כ-5 דקות.
בקערה שמתאימה למיקרוגל מערבבים שמנת מתוקה עם קוביות שוקולד מריר וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. שופכים על גבי העוגה בתבנית ומפזרים אגוזי לוז קצוצים. מעבירים למקרר עד להתייצבות ציפוי השוקולד.
לעוגה פרווה מחליפים חמאה במחמאה, מחליפים כוס חלב בכוס מים ומוותרים על הציפוי - הגרסה הפרווה טעימה לא פחות.

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
ליאת
סליחה אבל לא הבנתי משהו… כשכתוב "3 טבלאות שוקולד" הכוונה ל-3 חבילות (300 גר')? אם כן, ויש בעוגה הזו חצי קילו שוקולד (!) זו יותר עוגת שוקולד מעוגת אגוזים…