
מתכון לעוגת אגוזים פשוטה
על ידי FoodisGood עוגות
מתכון מעולה לעוגת אגוזים פשוטה וטעימה שהולכת מצוין ליד הקפה. עוגה שמתאימה מאוד לאירוח בגרסה חלבית או פרווה. ניתן לבחור בתערובת של אגוזים לפי הטעם.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
-
40 דקות
55 דקות
1 שעה 35 דקות
- תבנית 26 עם חור
הוראות הכנה
משמנים בחמאה תבנית עגולה סטנדרטית ומכסים את השכבה התחתונה באגוזי לוז קצוצים.
מקציפים חמאה עם 6 כפות מהסוכר במהירות בינונית. ממשיכים להקציף בערך 5 דקות, עד שמתקבל מרקם רך וחלק.
בעודנו מקציפים במהירות איטית, מוסיפים לקערה חלמונים, בזה אחר זה ומקציפים רק עד שכל החלמונים נבלעים.
בקערה נפרדת, מערבבים יחדיו קמח, אבקת אפייה, שוקולד מגורר ואת כל האגוזים.
מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב חצי מכמות תערובת הקמח לבלילת החמאה. ממשיכים לערבב במהירות נמוכה רק עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים, תוך ערבוב איטי, את החלב וממשיכים בהוספת חצי התערובת הנותרת של הקמח בהדרגה. מערבבים עד לאיחוד מוחלט. מעבירים את בלילת העוגה לקערה.
מקציפים את 3 החלבונים במהיות בינונית עד לקבלת קציפה יציבה. מגבירים למהירות גבוהה ומוסיפים את 6 כפות הסוכר שנותרו. ממשיכים לערבב עד לקבלת קצף יציב.
מקפלים את קציפת החלבונים לתוך בלילת העוגה.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 55 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי. מצננים את העוגה כ-5 דקות.
בקערה שמתאימה למיקרוגל מערבבים שמנת מתוקה עם קוביות שוקולד מריר וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. שופכים על גבי העוגה בתבנית ומפזרים אגוזי לוז קצוצים. מעבירים למקרר עד להתייצבות ציפוי השוקולד.
לעוגה פרווה מחליפים חמאה במחמאה, מחליפים כוס חלב בכוס מים ומוותרים על הציפוי - הגרסה הפרווה טעימה לא פחות.
שיתוף >>
1 דירוגים וחוות דעת
ליאת
04/07/2016
סליחה אבל לא הבנתי משהו… כשכתוב "3 טבלאות שוקולד" הכוונה ל-3 חבילות (300 גר')? אם כן, ויש בעוגה הזו חצי קילו שוקולד (!) זו יותר עוגת שוקולד מעוגת אגוזים…

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!