FoodisGood

עוגת גזר בחושה ב-10 דקות עבודה

על ידי FoodisGood  ,

מתכון לעוגת גזר קלה והכי טובה שתטעמו. בנוסף, המתכון הוא פשוט וקל כך שגם אם אתם לא אופים מנוסים, היכנסו למטבח והכינו את העוגה הפשוטה והטעימה הזאת. עוגה מהירה שמכינים בצי'ק.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 10 דקות

    45 דקות

    55 דקות

  • תבנית מלבנית בינונית או 2 תבניות אינגליש קייק.

מצרכים למתכון

3 גזרים גדולים.

2 ביצים.

200 גרם סוכר חום (כוס 1).

180 גרם קמח (1/3 1 כוסות).

60 גרם אגוזי מלך (1/2 כוס + כף גדושה).

180 מ"ל שמן (3/4 כוס).

1/2 כפית אבקת אפייה.

1/2 כפית קינמון.

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה.

1/2 כפית אגוז מוסקט (אופציונלי).

הוראות הכנה

מכינים 2 קערות: בקערה 1 מערבבים את המצרכים היבשים (קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה, קינמון, אבקת אפייה, אגוזי מלך ואגוז מוסקט). בקערה ה-2 מערבבים שמן וביצים.

את הקערה הרטובה שופכים (תוך כדי ערבוב) אל הקערה עם המצרכים היבשים. חשוב לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

על הצד הדק של הפומפיה מגרדים 3 גזרים גדולים ומוסיפים לתערובת.

שופכים את התערובת לתבנית מלבנית בינונית או 2 תבניות אינגליש קייק. התערובת אמורה למלא עד 3/4 מגובה התבנית בלבד.

את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 45 דקות

טיפים והמלצות להכנת עוגת גזר מושלמת

  • להכנת ציפוי סוכר קלאסי לעוגת גזר: בקערית קטנה מערבבים 100 גרם אבקת סוכר עם כפית מיץ לימון עד לקבלת עיסה אחידה במרקם ממש כמו של טחינה. אם הבלילה סמיכה מידי ניתן להוסיף עוד מעט מיץ לימון, אם היא דלילה מידי יש להוסיף עוד אבקת סוכר.
  • ערבוב: ערבוב העוגה צריך להיות חזק וקצר, מערבבים הכל עד שהקמח נטמע ולא יותר ובכך שומרים עם האווריריות של העוגה.
  • תוספות לעוגת גזר: העוגה הזאת נהדרת כל-כך כמו שהיא אבל חופן של שוקולד צ'יפס / צימוקים / קוקוס או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים מאוד יוסיפו לעוגה וישתלבו טוב מאוד.
  • לעוגת גזר בריאה: הפחיתו את כמות הסוכר בחצי והשתמשו בקמח מלא או כוסמין.

איך מאחסנים עוגת גזר לאחר האפייה?

עוגת הגזר הזאת נשמרת טרייה לכ 2-3 ימים, מאחסנים את העוגה רק לאחר שהיא התקררה, בתוך שקית נייר על השיש בימים קרים ובתוך קופסאה במקרר בימים חמים.

עוד עוגות בחושות שמכינים בקלות:

  1. עוגת אספרסו בחושה
  2. עוגת קוקוס בחושה
  3. עוגת שיש בחושה

ואם אתם אוהבים עוגות בחושות, יש לנו את העמוד המושלם בשבילכם >> עוגות בחושות קלות וזריזות

24 דירוגים וחוות דעת

עדנה

הכנתי את העוגה והפחתתי את כמות הסוכר לחצי כוס בלבד. העוגה מתוקה במידה הנכונה וטעימה מאוד.

דורלי

האם אפשר להפוך את העוגה לטבעונית? מה אפשר להוסיף במקום הביצים?

מעיין

אם אני מכינה בקאפקייקס מקרטון כמה למלא בכל אחד?
ואם יוצא מספיק מתוק רק עם חצי כוס סילאן במקום הסוכר.

היי חן,
בהחלט ניתן להוריד את האגוזים מבלי להחליף בשוקולד צ'יפס.
לגבי השמן – ניתן להשתמש בחצי כוס, זה אמנם ישפיע על מרקם העוגה אבל היא עדיין תהיה טעימה :)

חן

האם אפשר להוריד את האגוזים לגמרי מבחי להוסיף שוקולד ציפס? והאם ניתן להפחית להמיר את השמן במשהו איר? תודה.

ב7

עוגה מעולה! הכנתי מקמח כוסמין ובמקום קוטג' השתמשתי בטחינה והפחתתי 2 כפות שמן וסילאן חצי כוס במקום סוכר – מושלם וטעים!!!

עוגה גזר מושללמת!

עוגה גזר מצויינת ממש! מכינה ללא אגוזים אמנם אבל עדיין יוצרת עוגה אוורירית מלאה בטעמים.

היי ירדן, בהחלט ניתן להכין עוגת גזר בריאה.
הכי כדאי להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין שיעשה את העוגה בריאה יותר אבל לא יגרע מהאווריריות שלה. כמו כן, לעוגה עוד יותר מבריאה ניתן לוותר על חצי כמות מהסוכר (או להמיר בכ-2 כפיות דבש). בהצלחה :)

ירדן

שלום מישהו יודע איך מכינים עוגת גזר בריאה? אני רוצה להכין עם קמח מלא או קמח שיפון או אולי כוסמין? מה עדיף? כדי שהעוגה תצא בריאה אבל עדיין טעימה? תודה רבה למענה

שולה כהן

האם אפשר להוסיף ממתיק אחר במקום סוכר?

שני

הורדתי את הסוכר ל120 גרם וגם את כמות השמן קיצצתי הוספתי מיץ תפוזים ויצא מושלם

אני

האם לא חסר נוזלים?

דקלה

אליפוות של עוגה! מי היה מאמין שעוגת גזר יכולה להיות כזאת טעימה! אהבתי ממש את השילוב של הפקאנים מוצלח ביותר!

היי רונית,
בטוחה שהילדים יאהבו את העוגה! את יכולה להפוך אותה לבריאה ע"י הפחתת חצי מכמות הסוכר + הוספת 4 כפות רסק תפוחים ואפילו בננה מרוסקת, זה יוסיף מתיקות וישמור על העוגה בריאה.
במקום האגוזים אציע לשים חופן שוקולד צ'יפס חלב, סתם משהו שישדרג אותה.
בהצלחה, אנא עדכני אם הילדים אהבו :)

רונית

ממש נראית טובה הבעיה שיש הרבה סוכר, איך אני הופכת אותה לעוגה בריאה יותר? אני רוצה להכין לילדים בגן (אני גננת) וגם להראות לאמהות שאפשר להכין עוגה בריאה שילדים אוהבים.

ראיתי שכתבת להפחית חצי מכמות הסוכר, האם לדעתך היא לא תצא מרירה? במיוחד עבור הילדים? כמובן שלא אשתמש באגוזים, אולי גם רעיון מה לשים במקום?

היי כרמית,
בהחלט ניתן להחליף את הקמח בקמח מלא בקמח או כוסמין.
הכוסמין מומלץ יותר לעוגות בחושות כיוון שהוא קל יותר מהמלא.
כדי להמיר בצורה נכונה כנסי לכתבה: אפייה נכונה עם קמח כוסמין.

היי ליבנת,
ברוב העוגות הבחושות ניתן להחליף שמן בחמאה וליהפך.
כמות השמן צריכה להיות 80% מכמות החמאה.

כרמית

שלום,האם אפשר להחליף את הקמח בקמח מלא או כוסמין?

ליבנת

אפשר להחליף את השמן בחמאה? אם כן, מה הכמות?

היי עומר,
איזה כיף לשמוע שאהבת את העוגה :)
תודה על חוות הדעת.

עומר

וואו העוגה מושלמת למרות שאני בת 10 ושאני לא מוצלחת באוכל אני אפיתי את העוגה ויצא ממש טעים אז זה חוות הדעת של הילדים בגילי☺️

נטע

עוגה מצויינת וטעימה… הוספתי קורט מלח דבר שעשה את העוגה למוצלחת עוד יותר אפילו

נ

עוגה מצויינת אך הכמויות לא תאמו הספיק רק לתבנית אינגלישקייק 1.

Keren Chasday

טעימה ובריאה ☺

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן