עוגת גזר בחושה עם אגוזים ב-10 דקות עבודה

על ידי FoodisGood  ,

מתכון לעוגת גזר קלה והכי טובה שתטעמו. בנוסף, המתכון הוא פשוט וקל כך שגם אם אתם לא אופים מנוסים, היכנסו למטבח והכינו את העוגה הפשוטה והטעימה הזאת. עוגה מהירה שמכינים בצי'ק.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 30 דקות

    45 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • תבנית מלבנית בינונית או 2 תבניות אינגליש קייק.

מצרכים למתכון

3 גזרים גדולים.

2 ביצים.

200 גרם סוכר חום (כוס 1).

180 גרם קמח (1/3 1 כוסות).

60 גרם אגוזי מלך (1/2 כוס + כף גדושה).

180 מ"ל שמן (3/4 כוס).

1/2 כפית אבקת אפייה.

1/2 כפית קינמון.

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה.

1/2 כפית אגוז מוסקט (אופציונלי).

הוראות הכנה

מכינים 2 קערות: בקערה 1 מערבבים את המצרכים היבשים (קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה, קינמון, אבקת אפייה, אגוזי מלך ואגוז מוסקט). בקערה ה-2 מערבבים שמן וביצים.

את הקערה הרטובה שופכים (תוך כדי ערבוב) אל הקערה עם המצרכים היבשים. חשוב לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

על הצד הדק של הפומפיה מגרדים 3 גזרים גדולים ומוסיפים לתערובת.

שופכים את התערובת לתבנית מלבנית בינונית או 2 תבניות אינגליש קייק. התערובת אמורה למלא עד 3/4 מגובה התבנית בלבד.

את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 45 דקות

העוגה נשארת טרייה למשך 2-3 ימים לאחר האפייה.
לעוגת גזר בריאה: הפחיתו את כמות הסוכר בחצי והשתמשו בקמח מלא או כוסמין.


אין כמו עוגת גזר! אם בא לכם עוגה משודרגת, יש לנו עוד כמה מתכונים לעוגות גזר מיוחדות שכדאי להכיר:

ואם אתם אוהבים עוגות בחושות, יש לנו את העמוד המושלם בשבילכם >> עוגות בחושות קלות וזריזות

שתפו את המתכון >>

24 דירוגים וחוות דעת

עדנה

26/02/2019

הכנתי את העוגה והפחתתי את כמות הסוכר לחצי כוס בלבד. העוגה מתוקה במידה הנכונה וטעימה מאוד.

דורלי

17/01/2018

האם אפשר להפוך את העוגה לטבעונית? מה אפשר להוסיף במקום הביצים?

מעיין

11/09/2017

אם אני מכינה בקאפקייקס מקרטון כמה למלא בכל אחד?
ואם יוצא מספיק מתוק רק עם חצי כוס סילאן במקום הסוכר.

foodisgood

19/02/2017

היי חן,
בהחלט ניתן להוריד את האגוזים מבלי להחליף בשוקולד צ’יפס.
לגבי השמן – ניתן להשתמש בחצי כוס, זה אמנם ישפיע על מרקם העוגה אבל היא עדיין תהיה טעימה 🙂

חן

31/01/2017

האם אפשר להוריד את האגוזים לגמרי מבחי להוסיף שוקולד ציפס? והאם ניתן להפחית להמיר את השמן במשהו איר? תודה.

ב7

31/01/2017

עוגה מעולה! הכנתי מקמח כוסמין ובמקום קוטג’ השתמשתי בטחינה והפחתתי 2 כפות שמן וסילאן חצי כוס במקום סוכר – מושלם וטעים!!!

עוגה גזר מושללמת!

19/12/2016

עוגה גזר מצויינת ממש! מכינה ללא אגוזים אמנם אבל עדיין יוצרת עוגה אוורירית מלאה בטעמים.

foodisgood

11/12/2016

היי ירדן, בהחלט ניתן להכין עוגת גזר בריאה.
הכי כדאי להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין שיעשה את העוגה בריאה יותר אבל לא יגרע מהאווריריות שלה. כמו כן, לעוגה עוד יותר מבריאה ניתן לוותר על חצי כמות מהסוכר (או להמיר בכ-2 כפיות דבש). בהצלחה 🙂

ירדן

11/12/2016

שלום מישהו יודע איך מכינים עוגת גזר בריאה? אני רוצה להכין עם קמח מלא או קמח שיפון או אולי כוסמין? מה עדיף? כדי שהעוגה תצא בריאה אבל עדיין טעימה? תודה רבה למענה

שולה כהן

04/08/2016

האם אפשר להוסיף ממתיק אחר במקום סוכר?

שני

30/07/2016

הורדתי את הסוכר ל120 גרם וגם את כמות השמן קיצצתי הוספתי מיץ תפוזים ויצא מושלם

אני

14/07/2016

האם לא חסר נוזלים?

דקלה

12/07/2016

אליפוות של עוגה! מי היה מאמין שעוגת גזר יכולה להיות כזאת טעימה! אהבתי ממש את השילוב של הפקאנים מוצלח ביותר!

foodisgood

20/06/2016

היי רונית,
בטוחה שהילדים יאהבו את העוגה! את יכולה להפוך אותה לבריאה ע”י הפחתת חצי מכמות הסוכר + הוספת 4 כפות רסק תפוחים ואפילו בננה מרוסקת, זה יוסיף מתיקות וישמור על העוגה בריאה.
במקום האגוזים אציע לשים חופן שוקולד צ’יפס חלב, סתם משהו שישדרג אותה.
בהצלחה, אנא עדכני אם הילדים אהבו 🙂

רונית

20/06/2016

ממש נראית טובה הבעיה שיש הרבה סוכר, איך אני הופכת אותה לעוגה בריאה יותר? אני רוצה להכין לילדים בגן (אני גננת) וגם להראות לאמהות שאפשר להכין עוגה בריאה שילדים אוהבים.

ראיתי שכתבת להפחית חצי מכמות הסוכר, האם לדעתך היא לא תצא מרירה? במיוחד עבור הילדים? כמובן שלא אשתמש באגוזים, אולי גם רעיון מה לשים במקום?

foodisgood

21/01/2016

היי כרמית,
בהחלט ניתן להחליף את הקמח בקמח מלא בקמח או כוסמין.
הכוסמין מומלץ יותר לעוגות בחושות כיוון שהוא קל יותר מהמלא.
כדי להמיר בצורה נכונה כנסי לכתבה: אפייה נכונה עם קמח כוסמין.

foodisgood

21/01/2016

היי ליבנת,
ברוב העוגות הבחושות ניתן להחליף שמן בחמאה וליהפך.
כמות השמן צריכה להיות 80% מכמות החמאה.

כרמית

19/01/2016

שלום,האם אפשר להחליף את הקמח בקמח מלא או כוסמין?

ליבנת

19/12/2015

אפשר להחליף את השמן בחמאה? אם כן, מה הכמות?

foodisgood

19/12/2015

היי עומר,
איזה כיף לשמוע שאהבת את העוגה 🙂
תודה על חוות הדעת.

עומר

12/12/2015

וואו העוגה מושלמת למרות שאני בת 10 ושאני לא מוצלחת באוכל אני אפיתי את העוגה ויצא ממש טעים אז זה חוות הדעת של הילדים בגילי☺️

נטע

07/11/2015

עוגה מצויינת וטעימה… הוספתי קורט מלח דבר שעשה את העוגה למוצלחת עוד יותר אפילו

נ

15/01/2015

עוגה מצויינת אך הכמויות לא תאמו הספיק רק לתבנית אינגלישקייק 1.

Keren Chasday

15/01/2015

טעימה ובריאה ☺

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00