יש לנו מתכון מושלם לעוגת קוקוס בחושה, רכה ועסיסית. זו עוגה בניחוח הדרים, עם ציפוי קצפת מפנק. את העוגה מכינים בקערה אחת ב-10 דקות עבודה.
מתכון לעוגת קוקוס בחושה
זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 25 דק' | סה"כ: 35 דק'
מצרכים:
- 4 ביצים גדולות
- 1 וחצי כוסות קמח לבן
- 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס סוכר
- 1 ורבע כוסות קוקוס טחון
- 1 כף גרידת תפוז
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
לקצפת:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
לקישוט:
- קינמון טחון דק
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל -180 מעלות ומשמנים שתי תבניות אינגליש קייק.
- מקציפים בקערה חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם ומקציפים היטב בין כל אחת.
- מוסיפים גרידת תפוז, תמצית וניל ומיץ תפוזים ומערבבים.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח. מעבדים רק עד לאיחוד.
- מנקים את דפנות הקערה מידי פעם
- מוסיפים את הקוקוס ומערבבים בעזרת מרית.
- מעבירים לתבניות אפייה, מיישרים ואופים 45 דקות או שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- מקררים היטב לפני הוספת הקצפת.
כשהעוגה בתנור מכינים את הציפוי:
- מקציפים שמנת מתוקה במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.
- מוסיפים תמצית וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת קשה ויציבה.
- מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור עד לשימוש.
- להגשת העוגה: מעבירים את העוגה לצלחת הגשה ומקשטים בקצפת. ניתן לבזוק מעל קינמון לעיטור.
בתאבון!