FoodisGood

עוגת קוקוס בחושה וקלילה שתמיד מצליחה

יש לנו מתכון מושלם לעוגת קוקוס בחושה, רכה ועסיסית. זו עוגה בניחוח הדרים, עם ציפוי קצפת מפנק. את העוגה מכינים בקערה אחת ב-10 דקות עבודה.

מתכון לעוגת קוקוס בחושה

זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 25 דק' | סה"כ: 35 דק'

מצרכים:

  • 4 ביצים גדולות
  • 1 וחצי כוסות קמח לבן
  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ורבע כוסות קוקוס טחון
  • 1 כף גרידת תפוז
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

לקצפת:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל

לקישוט:

  • קינמון טחון דק

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל -180 מעלות ומשמנים שתי תבניות אינגליש קייק.
  2. מקציפים בקערה חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם חלק.
  3. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם ומקציפים היטב בין כל אחת.
  4. מוסיפים גרידת תפוז, תמצית וניל ומיץ תפוזים ומערבבים.
  5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח. מעבדים רק עד לאיחוד.
  6. מנקים את דפנות הקערה מידי פעם
  7. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים בעזרת מרית.
  8. מעבירים לתבניות אפייה, מיישרים ואופים 45 דקות או שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  9. מקררים היטב לפני הוספת הקצפת.

כשהעוגה בתנור מכינים את הציפוי:

  1. מקציפים שמנת מתוקה במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.
  2. מוסיפים תמצית וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת קשה ויציבה.
  3. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור עד לשימוש.
  4. להגשת העוגה: מעבירים את העוגה לצלחת הגשה ומקשטים בקצפת. ניתן לבזוק מעל קינמון לעיטור.
    בתאבון!

עוד מתכוני קוקוס משגעים:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן