עוגת באונטי, שמשלבת קוקוס ושוקולד בצורה מושלמת, היא עוגה ממש מרשימה וטעימה – עוגה קלה להכנה, עסיסית שממולאת בקרם קוקוס בין שתי שכבות שוקולד מפנקות.
מתכון לעוגת באונטי
זמן הכנה: 15 דק' | זמן אפייה: 50 דק' | סה"כ: שעה ו-10 דקות
מצרכים:
לעוגה:
- 210 גרם קמח לבן
- 3 ביצים
- 1 חלמון ביצה
- 170 גרם סוכר
- 100 מ"ל חלב
- 100 מ"ל שמן קנולה
- 4 כפות קקאו
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
למילוי הקוקוס:
- 1 חלבון
- 100 גרם אבקת סוכר
- 70 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 כפות קורנפלור
- 120 גרם שבבי קוקוס
- קורט מלח
לאפייה:
- תבנית קוגלהוף 24 ס"מ
- שמן או חמאה
- מעט פירורי לחם
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל – 180 מעלות, משמנים תבנית אפייה ומפזרים מעט פירורי לחם.
להכנת המילוי קוקוס:
- מקציפים חלבון עם קורט מלח לקצף נוקשה.
- מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים רק עד שילוב המרכיבים.
- מוסיפים שמנת, קורנפלור, קוקוס, מערבבים ומאחדים עם מרית.
להכנת העוגה:
- מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה, שופכים לאט שמן, תוך כדי הקצפה ואז חלב.
- מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה, מערבבים עם מרית.
- שופכים מחצית מתערובת העוגה בתבנית האפייה, שופכים מעל את מילוי הקוקוס
ואז שופכים את שאר תערובת העוגה. - אופים במשך 50 דקות ב-180 מעלות, מצננים, מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
בתאבון!