FoodisGood

פשטידות מרוקאיות מושקעות לשבת ולחג

כמו שבת מרוקאית טובה – הפשטידה היא המלכה של השולחן. מחמאר, מעקודה, או איך שלא תקראו לה, היא תמיד מסמלת חום ביתי, אוכל עשיר ומשביע עם המון אהבה! אז אם בא לכם לשדרג את שולחן השבת או החג במנה חגיגית, עמוסת טעמים וניחוחות, הגעתם למקום הנכון. ריכזנו עבורכם כאן את כל הגרסאות השונות והאהובות לפשטידות המרוקאיות הקלאסיות והמשודרגות – בחרו את הגרסה שמתאימה לכם ביותר ותיהנו מבית מלא ניחוחות וטעמים!

פשטידת מעקודה / מחמאר מרוקאית

פשטידה קלאסית שמסמלת את הבית המרוקאי האותנטי. תפוחי אדמה רכים, ביצים קשות, וכל זה במרקם מנצח וקל להכנה! המעקודה היא בחירה נהדרת לכל ארוחה – שבת בבוקר, סעודה חגיגית, או פשוט כשמתחשק משהו מנחם וטעים. אפשר להתחיל את הבישול על הגז או ישר לאפות בתנור, כך שכל אחד ימצא את הדרך הנוחה לו.

פשטידת תרד ותפוחי אדמה מהירה (פרווה)

מתכון קליל לפשטידה שתמיד מצליחה! השילוב בין תרד לתפוחי אדמה יוצר מנה שהיא גם בריאה, גם מזינה, וגם ממש טעימה. היא מתאימה במיוחד לאירוח, לארוחות ערב קלילות, ולשבת בבוקר כשמתחשק לפנק את כל המשפחה. אפשר גם לגוון ולהחליף את התרד בכל ירק שאוהבים – ברוקולי, כרישה, או אפילו פטריות – כל מה שתמיד יש לכם במקרר.

פשטידת מחמאר עם כבדי עוף

גרסה משודרגת לפשטידת המחמאר הקלאסית, עם תוספת של כבדי עוף שנותנת למנה עומק של טעמים ומרקם עשיר. זו פשטידה בשרית מושקעת שמתאימה לארוחות צהריים חגיגיות, לאירוח, או כמנה ראשונה מרשימה. עם תפוחי אדמה רכים, ירק טרי וכמובן כבדים עסיסיים – היא ללא ספק הולכת להפוך למנה מרכזית שתכבוש את כולם.

מתכון למחמר • פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית

פשטידת המחמאר הזאת מלאה בצבעים, ירקות וטעמים נפלאים, והיא פשוטה מאוד להכנה! זו פשטידה פרווה שמתאימה לאירוח, ותמיד משאירה רושם של מנה מושקעת וטעימה. אפשר לשחק עם סוגי הירקות – להוסיף גזר, קישואים, או אפילו פלפלים צבעוניים. מדובר בפשטידה שמשלבת את כל מה שטוב באוכל ביתי – צבעוניות, בריאות, וטעם נהדר.

קציצות מחמאר מטוגנות

כולם אוהבים פשטידת מחמאר, אבל הפעם החלטתי לקחת את המצרכים המוכרים ולעשות מהם קציצות מטוגנות קטנות וטעימות, שנחטפות בשניות! זה רעיון מעולה כשיש אורחים או כשמתחשק משהו קטן וטעים ליד הארוחה. הקציצות קלות להכנה, משביעות ומלאות טעם – פשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותן.

דילוג לתוכן