מתכון למחמר • פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית

על ידי כרמית מ. דהאן  ,

פשטידת המחמר מלאה בירקות, צבעים וטעמים, קלה להכנה ומאוד טעימה. פשטידה פרווה מומלצץ מאוד לאירוח.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
  • 30 דקות

    1 שעה 10 דקות

    1 שעה 40 דקות

  • 5 סועדים

מצרכים למתכון

5 תפוחי אדמה בינוניים

3 גזרים

2 ביצים קשות

כוס אפונה מושרית במים חמים

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

6 ביצים

כף אבקת מרק פרווה

מלח ופלפל

כף שטוחה כורכום

1/4 כוס שמן

הוראות הכנה

בסיר בינוני נרתיח את תפוחי האדמה והגזרים עד לריכוך, נסנן מנוזלים ונצנן לחלוטין.

נקלוף את תפוחי האדמה, נעביר לקערה גדולה ונמעך מעט את תפוחי האדמה בעזרת מזלג, לא לפירה.

את הגזר והביצים הקשות נחתוך לקוביות קטנות ונכניס לקערת תפוחי האדמה.

נסנן את האפונה מנוזלים ונוסיף לקערה יחד עם פטרוזיליה קצוצה ותבלינים.

נוסיף את הביצים בזו אחר זו ולאחר כל ביצה נערבב את התערובת.

נרפד סיר עמוק ומעט רחב (שמתאים גם לתנור) בנייר אפייה, נשמן אותו ב- 1/4 כוס שמן ובעזרת מברשת סיליקון נשמן גם את צידי נייר האפייה.

ניצוק את בלילת הפשטידה לסיר וניישר את התערובת, נבשל את הפשטידה בסיר על אש גבוהה במשך כ-10 דקות, ננמיך להבה ונבשל עוד חצי שעה על אש נמוכה.

נחמם תנור ל-180 מעלות, נכניס את הפשטידה לתנור לעוד חצי שעה של אפייה.

כשהפשטידה יציבה נוציא מהתנור, נעטוף את הסיר מצדדיו עם מגבת רטובה, נניח מעל צלחת הגשה ונהפוך את הסיר בזהירות.

נשחרר את הפשטידה, נצנן ונפרוס לפרוסות.

שתפו את המתכון >>

4 דירוגים וחוות דעת

אילנה

08/07/2017

שלום רוצה להכין פשטידה מרוקאית בתנור ולא יודעת בדיוק באיזה גודל תבנית לבחור, אודה לתשובה.

שירה

15/03/2017

האם ניתן לאפות ללא בישול? ואם כן כמה זמן?

foodisgood

30/11/2015

היי שני, סיר סוטאז’ בינוני שעמיד לתנור.

שני

24/11/2015

באיזה סיר אפשר לאפות את הפשטידה ?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00