
מתכון למחמר • פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית
על ידי כרמית מ. דהאן מתכונים צמחוניים, פשטידות וקישים
פשטידת המחמר מלאה בירקות, צבעים וטעמים, קלה להכנה ומאוד טעימה. פשטידה פרווה מומלצץ מאוד לאירוח.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
-
30 דקות
1 שעה 10 דקות
1 שעה 40 דקות
- 5 סועדים
הוראות הכנה
בסיר בינוני נרתיח את תפוחי האדמה והגזרים עד לריכוך, נסנן מנוזלים ונצנן לחלוטין.
נקלוף את תפוחי האדמה, נעביר לקערה גדולה ונמעך מעט את תפוחי האדמה בעזרת מזלג, לא לפירה.
את הגזר והביצים הקשות נחתוך לקוביות קטנות ונכניס לקערת תפוחי האדמה.
נסנן את האפונה מנוזלים ונוסיף לקערה יחד עם פטרוזיליה קצוצה ותבלינים.
נוסיף את הביצים בזו אחר זו ולאחר כל ביצה נערבב את התערובת.
נרפד סיר עמוק ומעט רחב (שמתאים גם לתנור) בנייר אפייה, נשמן אותו ב- 1/4 כוס שמן ובעזרת מברשת סיליקון נשמן גם את צידי נייר האפייה.
ניצוק את בלילת הפשטידה לסיר וניישר את התערובת, נבשל את הפשטידה בסיר על אש גבוהה במשך כ-10 דקות, ננמיך להבה ונבשל עוד חצי שעה על אש נמוכה.
נחמם תנור ל-180 מעלות, נכניס את הפשטידה לתנור לעוד חצי שעה של אפייה.
כשהפשטידה יציבה נוציא מהתנור, נעטוף את הסיר מצדדיו עם מגבת רטובה, נניח מעל צלחת הגשה ונהפוך את הסיר בזהירות.
נשחרר את הפשטידה, נצנן ונפרוס לפרוסות.
שיתוף >>
4 דירוגים וחוות דעת
אילנה
08/07/2017
שלום רוצה להכין פשטידה מרוקאית בתנור ולא יודעת בדיוק באיזה גודל תבנית לבחור, אודה לתשובה.
שירה
15/03/2017
האם ניתן לאפות ללא בישול? ואם כן כמה זמן?

30/11/2015
היי שני, סיר סוטאז' בינוני שעמיד לתנור.
שני
24/11/2015
באיזה סיר אפשר לאפות את הפשטידה ?

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!