מתכון לפשטידת אורז חלבית מפתיעה! מתאימה מאוד למי שמחפש רעיון מיוחד ושונה. פשטידה נימוחה ומעולה לארוחת בוקר או ערב ואפילו יכולה להיות תוספת חלבית עשירה ומנחמת.
מצרכים:
- 1 כוס אפונה מבושלת
- 1 כוס אורז לבן מבושל
- 2 כוסות חלב
- 2 כפות קמח
- 1 כפית חמאה
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 200 גרם גבינת צ'דר מגורדת, או כל
- גבינה אחרת שאתם אוהבים
- 1 שן שום כתושה
לציפוי:
- 1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
- עלי כוסברה טריים (אופציונלי)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל – 180 מעלות.
- מכניסים את האפונה המבושלת לתבנית אפייה חסינת חום ומפזרים בשכבה אחידה.
- מוסיפים מעל שכבה של אורז מבושל.
- בסיר בינוני מכינים את רוטב הבשמל – מערבבים יחד חלב, קמח, חמאה, מלח ופלפל. בוחשים היטב ומבשלים על להבה נמוכה, עד לקבלת רוטב חלק.
- מוסיפים את השמנת וגבינת צ'דר ומערבבים עד שהגבינה נמסה לחלוטין.
- מוסיפים שן שום ומערבבים.
- שופכים את רוטב הבשמל על האורז, מפזרים מעל שכבת גבינת מוצרלה מגורדת ואופים בתנור כ – 30 דקות, עד שהגבינה מזהיבה.
- מוציאים מהתנור, מקשטים בעלי כוסברה (לא חובה) ומגישים.
בתאבון!