FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פשטידת אורז וגבינות ברוטב בשמל

מתכון לפשטידת אורז חלבית מפתיעה! מתאימה מאוד למי שמחפש רעיון מיוחד ושונה. פשטידה נימוחה ומעולה לארוחת בוקר או ערב ואפילו יכולה להיות תוספת חלבית עשירה ומנחמת.

מצרכים:

  • 1 כוס אפונה מבושלת
  • 1 כוס אורז לבן מבושל
  • 2 כוסות חלב
  • 2 כפות קמח
  • 1 כפית חמאה
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 200 גרם גבינת צ'דר מגורדת, או כל
  • גבינה אחרת שאתם אוהבים
  • 1 שן שום כתושה
לציפוי:
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • עלי כוסברה טריים (אופציונלי)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל – 180 מעלות.
  2. מכניסים את האפונה המבושלת לתבנית אפייה חסינת חום ומפזרים בשכבה אחידה.
  3. מוסיפים מעל שכבה של אורז מבושל.
  4. בסיר בינוני מכינים את רוטב הבשמל – מערבבים יחד חלב, קמח, חמאה, מלח ופלפל. בוחשים היטב ומבשלים על להבה נמוכה, עד לקבלת רוטב חלק.
  5. מוסיפים את השמנת וגבינת צ'דר ומערבבים עד שהגבינה נמסה לחלוטין.
  6. מוסיפים שן שום ומערבבים.
  7. שופכים את רוטב הבשמל על האורז, מפזרים מעל שכבת גבינת מוצרלה מגורדת ואופים בתנור כ – 30 דקות, עד שהגבינה מזהיבה.
  8. מוציאים מהתנור, מקשטים בעלי כוסברה (לא חובה) ומגישים.
    בתאבון!

עוד פשטידות מעניינות

דילוג לתוכן