FoodisGood

קיש בצל וגבינות בסגנון צרפתי

אחד מהמאפים האהובים ביותר – קיש בצל עשיר עם שמנת וגבינת צ'דר על בסיס בצק פריך ביתי מעולה, אין יותר מפנק מזה. ניתן להכין את הבצק שלושה ימים מראש ולאפות את הקיש ביום הרצוי, אבל את מילוי הבצל והגבינות מומלץ להכין באותו היום.

מתכון לקיש בצל וגבינות

מצרכים:

  • בצק פריך קפוא, מפשר, או בצק קיש ביתי לפי המתכון המצורף
להכנת בצק קיש ביתי:
  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 2-3 כפות מים קרים
למילוי קיש בצל:
  • 500 גרם בצל, חתוך לרצועות דקות
  • 30 גרם חמאה
  • ½ כוס חלב
  • ⅓ כוס שמנת מתוקה
  • 3 ביצים גדולות
  • 140 גרם גבינת צ'דר, מגורדת
  • מלח ופלפל
  • גבינה צהובה מגוררת לפיזור מעל לקיש

הוראות הכנה:

  • יש לחמם תנור מראש לחום של 180 מעלות.
להכנת בצק קיש ביתי:
  1. מערבבים במעבד מזון קמח, חמאה, סוכר ומלח בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת פירורית. ניתן לערבב וללוש גם ביד.
  2. מוסיפים בין 2 ל-3 כפות מים וחלמון ומערבבים עד לקבלת שכבה אחידה של בצק.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ל-30 דקות.
  4. מרדדים את הבצק לצורת עיגול על משטח מקומח ומרפדים תבנית קיש סטנדרטית.
  5. דוקרים קלות עם מזלג את בצק הקיש ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
  6. מוציאים את הקיש מהמקפיא, מניחים מעל נייר אפייה ומפזרים מעל שעועית / חומוס / אורז יבש, על מנת ליצור משקולת על הבצק שלא יתפח באפייה.
  7. אופים כרבע שעה עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפייה עם המשקולת ומצננים.
להכנת המילוי והרכבת הקיש:
  1. מחממים חמאה במחבת, מוסיפים את הבצל, מערבבים ומבשלים כ- 30 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצל משחים היטב. מסירים מהאש ומתבלים במלח.
  2. טורפים בקערה חלב, שמנת וביצים. מוסיפים את הגבינה, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.
  3. שופכים את הבצל על גבי בצק הפאי, יוצקים מעל את תערובת הביצים ומפזרים מעל גבינה מגוררת.
  4. אופים בתנור שחומם מראש למשך 30 דקות, או עד שהקיש זהוב ויציב.
  5. מקררים מעט, פורסים ומגישים.
    בתאבון!

אל תפספסו את הקישים הנפלאים הבאים: