FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

קיש גבינות בבצק פריך מעולה

מתכון לקיש גבינה עשיר עם מגוון סוגי גבינות בבצק פריך ביתי טעים במיוחד. השילוב של שמנת מתוקה, גבינות ותימין הופך את מלית הקיש הזאת למיוחדת בטעמה והניחוח מדהים.

מתכון לקיש גבינה

מצרכים:

  • ניתן להשתמש בחבילת בצק פריך מוכן לקיצור הכנת הקיש
להכנת בצק פריך לקיש ביתי:
  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 2-3 כפות מים קרים
למילוי:
  • 6 ביצים גדולות
  • 1 כוס חלב
  • ⅓ כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית עלי תימין קצוצים
  • מלח ופלפל
  • ½ כוס גבינת פטה מפוררת
  • ½ כוס גבינת צ'דר מגוררת
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת

הוראות הכנה:

  • יש לחמם תנור מראש לחום של 180 מעלות.
להכנת בצק קיש ביתי:
  1. מערבבים במעבד מזון קמח, חמאה, סוכר ומלח בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת פירורית. ניתן לערבב וללוש גם ביד.
  2. מוסיפים בין 2 ל-3 כפות מים וחלמון ומערבבים עד לקבלת שכבה אחידה של בצק.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ל-30 דקות.
  4. מרדדים את הבצק לצורת עיגול על משטח מקומח ומרפדים תבנית קיש סטנדרטית.
  5. דוקרים קלות עם מזלג את בצק הקיש ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
  6. מוציאים את הקיש מהמקפיא, מניחים מעל נייר אפייה ומפזרים מעל שעועית / חומוס / אורז יבש, על מנת ליצור משקולת על הבצק שלא יתפח באפייה.
  7. אופים כרבע שעה עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפייה עם המשקולת ומצננים.
להכנת המילוי והרכבת הקיש:
  1. טורפים בקערה ביצים, חלב, שמנת מתוקה, טימין, מלח ופלפל. מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.
  2. שופכים את הבלילה בזהירות על הפאי ומחזירים להמשך אפייה בתנור שחומם מראש למשך 35-40 דקות, או עד שהקיש זהוב ויציב.
  3. מקררים מעט, פורסים ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכוני קיש טעימים במיוחד!

אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *