FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

קבלו מתכונים ואוספים חדשים ישירות למייל

קיש בצל מקורמל עם ברוקולי וגבינות

הטעם המיוחד של הבצל המקורמל לצד השמנת והגבינות יוצרים קיש בצל אולטימטיבי! בעזרת המתכון הבא נלמד איך מכינים קיש בצל מקורמל מושלם שמתאים לכל אירוע!

מצרכים:

חבילת בצק פריך מוכן

להכנת בצק קיש ביתי:

  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה / מחמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 2-3 כפות מים קרים

למילוי הקיש:

  •  2 כפות שמן זית
  •  2 בצלים אדומים בינוניים (כחצי קילו), חתוכים לרצועות ארוכות.
  •  מלח ופלפל גרוס
  •  1 כף סוכר (עדיף סוכר חום)
  •  2 כפיות חומץ בלסמי
  •  3/4 כוס חלב
  •  1/4 כוס שמנת מתוקה
  •  3 ביצים גדולות
  •  עגבנייה אחת חתוכה לקוביות
  •  חצי ברוקולי חתוך לפרחים
  •  קורט אגוז מוסקט
  •  כוס וחצי (170 גרם) גבינת גרוייר מגוררת (או כל גבינה מגוררת שאתם אוהבים)

הוראות הכנה:

יש לחמם תנור מראש לחום של 180 מעלות.

להכנת בצק הקיש:

  1. מערבבים במעבד מזון קמח, חמאה, סוכר ומלח בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת פירורית. ניתן לערבב וללוש גם ביד.
  2. מוסיפים בין 2 ל-3 כפות מים וחלמון ומערבבים עד לקבלת שכבה אחידה של בצק.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ל-30 דקות.
  4. מרדדים את הבצק לצורת עיגול על משטח מקומח ומרפדים תבנית קיש סטנדרטית.
  5. דוקרים קלות עם מזלג את בצק הקיש ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
  6. מוציאים את בצק הקיש ואופים בתנור חם על 180 מעלות כרבע שעה עד שהבצק מזהיב, מוציאים ומצננים.

שימו לב שלבצל לוקח כשעה להתבשל לפני שהוא מוכן להיכנס לקיש, קחו זאת בחשבון.

להכנת הבצל המקורמל:

  1. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
  2. מוסיפים את הבצל ומפזרים עליהם מעט מלח וכף סוכר.
  3. מבשלים, במשך 10 דקות, עד שהבצל התרכך ושקוף. מערבבים מדי פעם.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 40 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל שחום.
  5. מוסיפים 2 כפיות חומץ בלסמי ומבשלים 10 דקות נוספות, עד שהבצל מקורמל לחלוטין ומסירים מהאש.

להרכבת הקיש:

  1. מפזרים על כל תחתית הקיש חצי מכמות הגבינה המגוררת.
  2. שופכים על הגבינה את הבצל המקורמל ומפזרים באופן אחיד על הקיש.
  3. מפזרים מעל את הגבינה שנותרה.
  4. טורפים בקערה חלב, שמנת וביצים. מוסיפים את קוביות העגבנייה ופרחי הברוקולי.
  5. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל, מערבבים היטב ויוצקים על הקיש.
  6. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 30-35 דקות, עד שהקיש מתייצב במרכז.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת כ- 10-15 דקות לפני ההגשה.
    בתאבון!

עוד מתכוני קיש

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *