FoodisGood

קציצות עוף קיטו ברוטב עגבניות עסיסי

מתכון לקציצות עוף נהדרות ברוטב עסיסי – מתאימות לתזונה קטוגנית, עסיסיות ולא מתייבשות. קציצות סופר קלות להכנה, בריאות וטעימות ללא גלוטן! מומלץ להגיש את המנה על אורז כרובית!

זמן עבודה: 15 דקות | סלט גדול ומשביע

מצרכים:

לקציצות

  • 1 קילו עוף טחון
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 ענפי בצל ירוק קצוצים דק
  • 1 גבעול סלרי קצוץ וחתוך לקוביות דקות
  • 1 כף קמח שקדים
  • 1 כף מיונז
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל קצוץ דק דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס רוטב פסאטה (רוטב עגבניות חלק)
  • כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומרססים עם ספריי שמן זית.
  2. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקציצות *אפשר גם לטחון את כל המרכיבים יחד במג'ימיקס.
  3. מעיסת הקציצות יוצרים כדורים קטנים, התערובת תהיה דביקה, זה בסדר – הרטיבו ידיים וצרו כדורים.
  4. מניחים את הקציצות על התבנית. אופים במשך 15-20 דקות.
  5. בינתיים מכינים את רוטב העגבניות – בקלחת מטגנים בצל עד שהופך שקוף, מוסיפים שום ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים רוטב פסאטה ותבלינים ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית-נמוכה עד שהוא מעט מצטמצם. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול באם יש צורך.
  6. מוציאים את הקציצות מהתנור, מניחים בסיר הרוטב, מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.
  7. מומלץ להגיש את המנה על אורז כרובית או זוקיני פסטה.
לחם קיטו מוצלח בקלי קלות

מתכון מוצלח שמתאים לתזונה קטוגנית אבל לא רק! לחם מקמח שקדים, ללא גלוטן, בריא וטעים, במרקם אוורירי ויציב שמתאים להכנת כל כריך.

קרקר גבינה קריספי ומפתיע מ-2 מצרכים

מתכון קליל למתחילים – קרקרים דקיקים וקריספים עשויים מקישוא וגבינה ומושלמים לטבילה בשלל מטבלים! הם נשארים פריכים לאורך זמן, דלים בפחמימות ומכינים אותם רק מ-2 מרכיבים.

סלט שורשים אסייתי מנצח

חגיגת טעמים אמיתית – מתכון לסלט שורשים אסייתי ברוטב חמאת בוטנים
שיקח אתכם ישר למזרח הרחוק, עם שילוב טעמים מפתיע ומוצלח במיוחד.

דילוג לתוכן