FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פסטה אליו אוליו קלאסית ב-15 דקות

את המנה הזאת מכינים ב-15 דקות, משתמשים בכמה מרכיבים טריים ובריאים והכל מתחבר במהירות לארוחה טעימה במיוחד. אלי אוליו משתלבת נהדר עם חלבון מן הצומח (למשל טופו). זוהי מנת פסטה איטלקית מסורתית, בשל קלות ההכנה שלה, כמות המצרכים וטעמה הייחודי היא הפכה למנה פופולרית מאוד, כולם יכולים להכין! הסוד למנת אלי אוליו מנצחת הוא שימוש במרכיבים טריים ואיכותיים.

📌 מחפשים עוד השראה? תציצו כאן >> 18 מתכוני פסטה מומלצים לכל השבוע

זמן עבודה: 15 דקות | 3 סועדים

מצרכים:

  • חבילת ספגטי מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 10 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • כ-3 כפות ממי בישול הפסטה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • 1 וחצי כוסות של גבינת פרמז'ן מגוררת
  • קצת מלח ופלפל שחור
  • אופציות להגשה: 1 כפית צ'ילי יבש, 1 לימון פרוס, גבינת פרמזן נוספת

הוראות הכנה:

  1. את הפסטה המבושלת מסננים מנוזלים ומעבירים לסיר גדול עם 3 כפות שמן זית, מערבבים היטב ומניחים בצד.
  2. במחבת מחממים כף שמן זית, כשחם מוסיפים שום ובצל ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהם מעט משחימים, 2-3 דקות.
  3. מוסיפים את תערובת השום לסיר הספגטי המבושל ומערבבים לאיחוד טוב. מוסיפים מים רותחים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים פטרוזיליה וגבינת פרמזן, מערבבים היטב עד לציפוי של כל הספגטי, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מקשטים ומגישים: מפזרים כמות רצויה של פתיתי צ'ילי יבש ומגישים עם פלחי לימון טרי / גבינת פרמזן נוספת.

עוד מנות פסטה מהירות:

דילוג לתוכן