מתכון קליל למתחילים – קרקרים דקיקים וקריספים עשויים מקישוא וגבינה ומושלמים לטבילה בשלל מטבלים! הם נשארים פריכים לאורך זמן, דלים בפחמימות ומכינים אותם רק מ-2 מרכיבים.
זמן עבודה: 10 דקות | 12-16 קרקרים
מצרכים:
- 2 קישואים קטנים או אחד גדול
- 1.5 כוסות גבינת פרמז'ן מגוררת דק
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מתחילים בגירוד הקישואים בפומפייה על הצד הבינוני.
- לאחר מכן סוחטים היטב את הנוזלים ומייבשים בנייר סופג.
- מערבבים את הקישואים עם גבינת פרמז'ן היטב כך שלא נותרים גושי גבינה גדולים.
- מניחים מהתערובת על תבנית האפייה כף וחצי לכל קרקר ומשטחים היטב לצורה של עיגול ניתן לעצב עם כוס זכוכית.
- אופים כ-15 דקות בתנור חם עד שהשוליים משחימים והחלק העליון מזהיב. הופכים ואופים עוד כ-2 דקות.
- מוציאים את הקרקרים ונותנים להם להתקרר לחלוטין. הקרקרים אמורים להתייצב במהלך הקירור, במידה והם אינם מתייצבים ניתן להכניס לאפייה של עוד כשתי דקות בתנור.
* מאחסנים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.