קרקרים ביתיים מלוחים עם תוספות
על ידי Linda's Home Made עוגיות
אם אתם מכינים את הקרקרים הללו כדאי שתברחו מהבית. הקרקרים האלה טעימים, נחטפים כמו גרעינים, פשוט סכנה... מהבצק יוצא גוש לא גדול של בצק אבל לא לדאוג, יוצאים המון קרקרים (כ-3 תבניות).
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
40 דקות
20 דקות
1 שעה
- 3 מגשי קרקרים
מצרכים למתכון
לקרקרים
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
כפית מלח
3.5 כוסות קמח
תוספות
שומשום
קצח, מלח גס
זעתר
פפריקה חריפה
הוראות הכנה
במיקסר, או ידנית, נלוש את כל מצרכי הבצק עד למרקם נוח ונעים.
נניח את הבצק למנוחה של חצי שעה.
נחלק את הבצק ל-3 חלקים ונרדד כל חלק על נייר אפייה לעלה דק מאוד.
נפזר את התוספות שבחרנו ונרדד שוב בכדי להטמיע את התוסות בבצק.
בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה נחתוך את הבצק למשולשים.
נחמם תנור ל-180 מעלות, נעביר את ניירות האפייה לתבניות ונאפה את הקרקרים עד להזהבה בין 15-25 דקות, תלוי בתנור.
חשוב מאוד להשגיח עם הקרקרים כשהם בתנור כי הם יכולים להשחים יתר על המידה וזה קורה מהר.
נוציא את התבניות מהתנור ונצנן את הקרקרים בטמפ' החדר לפני שנטעם.
נגיש עם ירקות חתוכים, שמנת חמוצנ ומטבלים נוספים.
7 דירוגים וחוות דעת
תהל
היי, העיסה יצאה לי קצת מפוררת ולא חלקה..מה לעשות? איזה כוס מדובר כמה מיל?
קרן
זה טעים! טרפו את זה תודה. כדי לעשות כמות כפולה כדי לעשות ביחד את הבצק או כדי כל כמות לחוד?
עביר
אין על המתכון שלך.. פשוט יוצא כמו שצריך.. כל פעם תוספת חדשה שלאף אחד לא ישעמם מהטעם :)
לינדה אמגר לנגנואר
היי רחל לא ניסיתי שמן זית אבל אני מאמינה שאפשר להחליף אבל זה ישפיע על הטעם, בקשר למרקם העוגיות אני לא בטוחה.
דינה – האפייה נעשית במצב רגיל, לא טורבו.
רחל – לא כדאי להחליף את סוג השמן.
דינה
היי לינדה..
האפייה נעשת בטורבו או רגיל?
רחל
היי לינדה, האם אפשר להחליף שמן רגיל בשמן זית במתכון הקרקרים? תודה.