FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

קרקר כוסמין ביתיים • מתכון קל ובריא

הוא בריא, קל להכנה והכי חשוב – הוא סופר טעים! מתכון להכנת קרקר כוסמין עם שיבולת שועל , זרעי פשתן ועוד המון דברים טובים. אפשר לשדרג את הקרקר עם כל תוספת שאוהבים!

מתכון לקרקר כוסמין

מצרכים:

  • 1 כוס קמח כוסמין מלא (120 ג')
  • 1 1/3 כוסות שיבולת שועל להכנה מהירה (120 ג')
  • 3/4 כוס גרעיני חמנייה (50 ג')
  • 1/3 כוס זרעי פשתן (50 ג')
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 500 מ"ל מים

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
    מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. מערבבים את כל חומרים הקרקר בקערה גדולה, התערובת תהיה רטובה, זה בסדר.
  3. משטחים את תערובת הקרקר 1/2 תערובת בכל תבנית אפייה. זה הזמן לפזר מעל לקרקר כל מה שאוהבים (גרעינים, צ'יה, קצח, קינואה, עשבי תיבול יבשים וכד'..)
  4. אופים בתנור למשך 15 דקות, אפשר לאפות את 2 המגשים יחדיו.
  5. מוציאים את התבניות מהתנור, זה הזמן לחתוך אותם לפי הגודל הרצוי בעזרת סכין חדה (ריבועים / מלבנים / מעויינים – מה שמתחשק).
  6. לאחר חיתוך הקרקר מחזירים את התבניות לתנור ואופים עוד 45 דקות, או עד שהקרקר זהובים ופריכים.
  7. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר ומעבירים לצנצנת אטומה.
    בתאבון!

עוד מתכונים מעולים עם קמח כוסמין:

  1. 4 מתכוני עוגיות מקמח כוסמין
  2. המדריך המלא לאפייה עם קמח כוסמין (כולל מתכונים מנצחים)
  3. מאפינס בריאות מקמח כוסמין
  4. מאפים קלים ומהירים עם קמח כוסמין
  5. עוגיות שוקולד צ'יפס מקמח כוסמין

מומלצים עבורך