הוא בריא, קל להכנה והכי חשוב – הוא סופר טעים! מתכון להכנת קרקר כוסמין עם שיבולת שועל , זרעי פשתן ועוד המון דברים טובים. אפשר לשדרג את הקרקר עם כל תוספת שאוהבים!
מתכון לקרקר כוסמין
מצרכים:
- 1 כוס קמח כוסמין מלא (120 ג')
- 1 1/3 כוסות שיבולת שועל להכנה מהירה (120 ג')
- 3/4 כוס גרעיני חמנייה (50 ג')
- 1/3 כוס זרעי פשתן (50 ג')
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 500 מ"ל מים
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. - מערבבים את כל חומרים הקרקר בקערה גדולה, התערובת תהיה רטובה, זה בסדר.
- משטחים את תערובת הקרקר 1/2 תערובת בכל תבנית אפייה. זה הזמן לפזר מעל לקרקר כל מה שאוהבים (גרעינים, צ'יה, קצח, קינואה, עשבי תיבול יבשים וכד'..)
- אופים בתנור למשך 15 דקות, אפשר לאפות את 2 המגשים יחדיו.
- מוציאים את התבניות מהתנור, זה הזמן לחתוך אותם לפי הגודל הרצוי בעזרת סכין חדה (ריבועים / מלבנים / מעויינים – מה שמתחשק).
- לאחר חיתוך הקרקר מחזירים את התבניות לתנור ואופים עוד 45 דקות, או עד שהקרקר זהובים ופריכים.
- מניחים לצינון בטמפרטורת החדר ומעבירים לצנצנת אטומה.
בתאבון!
עוד מתכונים מעולים עם קמח כוסמין:
