פיצה מפתיעה עם בצק שעשוי מכרובית ושקדים, נטולת גלוטן, קלה מאוד להכנה ומתאימה לארוחת ערב משפחתית.
מתכון לפיצה כרובית
זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 25 דק' | סה"כ: 35 דק'
מצרכים:
- 1 כרובית בינונית
- 1 בצל קצוץ
- 4 שיני שום
- 1 כוס שקדים טחונים לאבקה (או קמח שקדים)
- 2 ביצים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כוס רוטב עגבניות מוכן
- 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 2 עגבניות חתוכות לעיגולים דקים
- ועוד תוספות שאוהבים (יש לשים לב שלא להעמיס תוספות ולהכביד על הבצק)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל- 180 מעלות, מרפדים ומשמנים תבנית עגולה 20-22 ס"מ בנייר אפייה.
- שוטפים היטב את הכרובית ומייבשים. מסירים את העלים והגבעולים וקוצצים לפרחים קטנים.
- מעבירים למעבד מזון, מוסיפים בצל ושום וטוחנים עד לקבלת מרקם של אורז.
- מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים אבקת שקדים, ביצים, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת מעט דביקה.
- אם התערובת יבשה מידי מוסיפים 1 כפית מים בכל פעם ואם היא רטובה מידי, מוסיפים 1 כפית אבקת שקדים.
- מעבירים את הבצק לתבנית האפייה ומשטחים בעזרת הידיים.
- אופים במשך 15 דקות, או עד שהקצוות מתחילות להשחים סביב.
- מוציאים את הבצק מהתנור, מורחים מעל רוטב עגבניות, גבינה מגוררת ומניחים את העגבניות.
- מחזירים לתנור ואופים עוד 10 דקות, או עד שהגבינה נמסה והפיצה מזהיבה מעל.
- מקררים את הפיצה כ-10 דקות על רשת ומגישים.
בתאבון!
עוד רעיונות לארוחות ללא גלוטן:
40+ מתכונים מומלצים ללא גלוטן (לפי נושאים)
9 רעיונות לארוחת ערב ללא גלוטן
קינוחים בריאים וללא גלוטן • 6 מתכונים מומלצים