FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פיצה כרובית ללא גלוטן בהכנה מהירה

פיצה מפתיעה עם בצק שעשוי מכרובית ושקדים, נטולת גלוטן, קלה מאוד להכנה ומתאימה לארוחת ערב משפחתית.

מתכון לפיצה כרובית

זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 25 דק' | סה"כ: 35 דק' 

מצרכים:

  • 1 כרובית בינונית
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום
  • 1 כוס שקדים טחונים לאבקה (או קמח שקדים)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס רוטב עגבניות מוכן
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 2 עגבניות חתוכות לעיגולים דקים
  • ועוד תוספות שאוהבים (יש לשים לב שלא להעמיס תוספות ולהכביד על הבצק)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות, מרפדים ומשמנים תבנית עגולה 20-22 ס"מ בנייר אפייה.
  2. שוטפים היטב את הכרובית ומייבשים. מסירים את העלים והגבעולים וקוצצים לפרחים קטנים.
  3. מעבירים למעבד מזון, מוסיפים בצל ושום וטוחנים עד לקבלת מרקם של אורז.
  4. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים אבקת שקדים, ביצים, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת מעט דביקה.
  5. אם התערובת יבשה מידי מוסיפים 1 כפית מים בכל פעם ואם היא רטובה מידי, מוסיפים 1 כפית אבקת שקדים.
  6. מעבירים את הבצק לתבנית האפייה ומשטחים בעזרת הידיים.
  7. אופים במשך 15 דקות, או עד שהקצוות מתחילות להשחים סביב.
  8. מוציאים את הבצק מהתנור, מורחים מעל רוטב עגבניות, גבינה מגוררת ומניחים את העגבניות.
  9. מחזירים לתנור ואופים עוד 10 דקות, או עד שהגבינה נמסה והפיצה מזהיבה מעל.
  10. מקררים את הפיצה כ-10 דקות על רשת ומגישים.
    בתאבון!

עוד רעיונות לארוחות ללא גלוטן:

40+ מתכונים מומלצים ללא גלוטן (לפי נושאים)
9 רעיונות לארוחת ערב ללא גלוטן
קינוחים בריאים וללא גלוטן • 6 מתכונים מומלצים

דילוג לתוכן