FoodisGood

קוסקוס סולת במיקרוגל • מתכון גאונות

להכנת קוסקוס במיקרוגל לא צריך הרבה טכניקה וגם לא כלים מיוחדים. מכינים את הקוסקוס מסולת וכמה מצרכים פשוטים ומקבלים קוסקוס אוורירי ומוצלח כמעט כמו הקוסקוס המקצועי שמכינים עם סיר קוסקוס. בקיצור – מתכון גאונות לקוסקוס שיביא לכם ים של מחמאות :)

זמן עבודה: 10 דקות | 5 סועדים

מצרכים:

  • 3 כוסות סולת
  • 1/2 כוס שמן או שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • 3 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה:

  1. משתמשים בסיר למיקרוגל או קערת זכוכית עם מכסה שמתאימה למיקרוגל.
  2. שופכים את הסולת לקערה, מוסיפים שמן, מלח וכורכום ומערבבים עם מזלג עד שרואים שכל גרגירי הסולת מצופים היטב בשמן.
  3. יוצקים פנימה מים רותחים, מערבבים עם מזלג מכסים את הקערה ומכניסים לחימום במיקרו למשך 7 דקות.
  4. מוציאים את הקוסקוס, מערבבים עם מזלג לפתיחת הגרגירים, מכסים ושוב מחזירים למיקרוגל למשך 5 דקות.
  5. מוציאים בזהירות ופותחים את הקוסקוס עם מזלג, מניחים להתקרר כ-5 דקות ושוב פותחים, הפעם עם הידיים – ממש מפוררים את הקוסקוס כמה שניתן.
  6. לשלב האחרון, לא חובה אבל מומלץ מאוד להעביר את הקוסקוס דרך נפת קוסקוס ליצירת מרקם סופר אוורירי.

אל תשכחו את המרק >> יש לנו 3 מתכונים מצוינים להכנת מרק לקוסקוס שיתאימו לכולם!

עוד שיטות להכנת קוסקוס:

קציצות עדשים כתומות שלא מתייבשות

מצאנו את האחד – מתכון לקציצות עדשים כתומות ועסיסיות שלא מתייבשות! הסוד הוא לא לבשל את העדשים אלא להשרות במים חמים, כך שהעדשים לא מתייבשות בכלל.

4 מתכוני קציצות מטוגנות לכל המשפחה

יש מגוון מתכונים לקציצות מטוגנות, אבל אלו מושלמות לכל המשפחה. מתכוני קציצות קלות להכנה – מקציצות עוף עסיסיות ועד קציצות תפוחי אדמה, יש כאן משהו לכל אחד!

דילוג לתוכן